1 h
2–4 port

Ingredienser

  • 10 ungefär lika stora färskpotatisar
  • 2–3 krukor basilika
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 1,5 dl finriven parmesan
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 stor vitlöksklyfta, riven
  • 2 st schalottenlökar, skivade
  • Salt och peppar

Pestopotatis

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Mixa ihop peston. Grovhacka basilika och lägg i en bunke tillsammans med pinjenötter, vitlök, oljor, parmesan, salt och peppar.
  2. Mixa till peston är slät.
  3. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna helt.
  4. Skiva den i halvor eller mindre bitar. Blanda ihop med peston och skivad schalottenlök.

Fler recept med Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA