Pestopotatis

1 h
2–4 port

Ingredienser

  • 10 ungefär lika stora färskpotatisar
  • 2–3 krukor basilika
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 1,5 dl finriven parmesan
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 stor vitlöksklyfta, riven
  • 2 st schalottenlökar, skivade
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Mixa ihop peston. Grovhacka basilika och lägg i en bunke tillsammans med pinjenötter, vitlök, oljor, parmesan, salt och peppar.
  2. Mixa till peston är slät.
  3. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna helt.
  4. Skiva den i halvor eller mindre bitar. Blanda ihop med peston och skivad schalottenlök.

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!