Potatisgratäng

45 min
4 port

Ingredienser

  • 800 g fast potatis
  • 1 liten gul lök
  • 3 dl grädde
  • 75 g riven smakrik ost
  • 75 g riven mozzarella
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Mandolina eller skär potatis och lök i tunna skivor.
  3. Lägg ett lager med potatis i botten på en ugnsfast form följt av ett tunt lager lök, salt, peppar och lite av osten. Fortsätt tills potatisen är slut. Avsluta med ost och häll över grädden.
  4. Grädda i 30 minuter eller tills potatisen är mjuk. Om gratängen får för mycket färg innan den är klar kan du lägga på ett lager folie så att den inte bränns.
  5. Låt gratängen stå minst 10 minuter innan du serverar den så att den hinner sätta sig.

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!