45 min
4 port

Ingredienser

  • 800 g fast potatis
  • 1 liten gul lök
  • 3 dl grädde
  • 75 g riven smakrik ost
  • 75 g riven mozzarella
  • Salt och peppar

Potatisgratäng

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Mandolina eller skär potatis och lök i tunna skivor.
  3. Lägg ett lager med potatis i botten på en ugnsfast form följt av ett tunt lager lök, salt, peppar och lite av osten. Fortsätt tills potatisen är slut. Avsluta med ost och häll över grädden.
  4. Grädda i 30 minuter eller tills potatisen är mjuk. Om gratängen får för mycket färg innan den är klar kan du lägga på ett lager folie så att den inte bränns.
  5. Låt gratängen stå minst 10 minuter innan du serverar den så att den hinner sätta sig.

Fler recept med Tillbehör

  • Laxtoast
    4 port
    Tillbehör
  • Färskostpaj med varmrökt lax och sparris
    6–8 port
    Tillbehör
  • Potatisterrin
    4 port
    Tillbehör
  • Brysselkål med honung, chevre och rucola
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA