Potatisterrin

1,5 h
4 port

Ingredienser

  • 800 g mandelpotatis
  • 100 g parmesanost eller annan smakrik hårdost
  • 50 g kallt smör
  • Ca 2 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar

Gör så här

Förbered dagen innan

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Skiva potatisen tunt, gärna med mandolin. Riv osten. Klä en form med bakplåtspapper, gärna en smal hög variant av limpform. Varva potatis med ost, timjan, salt och peppar tills potatisen är slut. Avsluta på toppen med ost, salt, peppar och timjan. Hyvla smöret med en osthyvel över formen.
  3. Baka terrinen i ugnen i 50 minuter. Låt den svalna innan du plastar in den och förvarar den i kylen över natten.

Vid servering

  1. Värm ugnen till 120°.
  2. Baka terrinen i ugnen i 15 minuter eller tills den är genomvarm.
  3. Servera toppad med färsk timjan.

Eller:

  1. Ta ut terrinen ur kylen.
  2. Skär upp i bitar och stek i mycket med olja för extra krispig terrin. Toppa med timjan.

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!