Potatisterrin
1,5 h
4 port
Ingredienser
- 800 g mandelpotatis
- 100 g parmesanost eller annan smakrik hårdost
- 50 g kallt smör
- Ca 2 tsk torkad timjan
- Salt och peppar
Gör så här
Förbered dagen innan
- Sätt ugnen på 150°.
- Skiva potatisen tunt, gärna med mandolin. Riv osten. Klä en form med bakplåtspapper, gärna en smal hög variant av limpform. Varva potatis med ost, timjan, salt och peppar tills potatisen är slut. Avsluta på toppen med ost, salt, peppar och timjan. Hyvla smöret med en osthyvel över formen.
- Baka terrinen i ugnen i 50 minuter. Låt den svalna innan du plastar in den och förvarar den i kylen över natten.
Vid servering
- Värm ugnen till 120°.
- Baka terrinen i ugnen i 15 minuter eller tills den är genomvarm.
- Servera toppad med färsk timjan.
Eller:
- Ta ut terrinen ur kylen.
- Skär upp i bitar och stek i mycket med olja för extra krispig terrin. Toppa med timjan.


