20 min
4 port

Ingredienser: 

  • 150 g rabarber (ca 2-3 stjälkar)
  • 0,5 rödlök
  • 1 röd chilipeppar 
  • 1 klyfta vitlök 
  • 0,5 tsk salt 
  • 1 msk äppelcidervinäger 
  • 0,5 msk honung
  • 2 tsk rapsolja 
  • 1 lime
  • 0,5 dl grovhackad koriander (inte din favorit? Ersätt med annat grönt, till exempel persilja!)


Rabarbersalsa

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Skär av toppen och botten på rabarbern, skala hälften och spara skalet på resten för att bevara lite färg. Tärna hälften av rabarbern i 0,5 cm kuber och hälften i skivor om 0,5 cm. 

  2. Finhacka rödlöken, vitlöken och chilipepparn. 

  3. Blanda frukt- och grönsakshacket med resterande ingredienser. 

 Förbereds med fördel dagen innan salsan ska avnjutas! Syran gifter sig fint med lite fetare mat exempelvis eldost eller grillad fläskkarré.


Fler recept med Tillbehör

  • Laxtoast
    4 port
    Tillbehör
  • Färskostpaj med varmrökt lax och sparris
    6–8 port
    Tillbehör
  • Potatisterrin
    4 port
    Tillbehör
  • Brysselkål med honung, chevre och rucola
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA