Rabarbersalsa
20 min
4 port
Ingredienser:
- 150 g rabarber (ca 2-3 stjälkar)
- 0,5 rödlök
- 1 röd chilipeppar
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 tsk salt
- 1 msk äppelcidervinäger
- 0,5 msk honung
- 2 tsk rapsolja
- 1 lime
- 0,5 dl grovhackad koriander (inte din favorit? Ersätt med annat grönt, till exempel persilja!)
Gör så här
-
Skär av toppen och botten på rabarbern, skala hälften och spara skalet på resten för att bevara lite färg. Tärna hälften av rabarbern i 0,5 cm kuber och hälften i skivor om 0,5 cm.
-
Finhacka rödlöken, vitlöken och chilipepparn.
-
Blanda frukt- och grönsakshacket med resterande ingredienser.
Förbereds med fördel dagen innan salsan ska avnjutas! Syran gifter sig fint med lite fetare mat exempelvis eldost eller grillad fläskkarré.


