Rabarbersalsa

20 min
4 port

Ingredienser: 

  • 150 g rabarber (ca 2-3 stjälkar)
  • 0,5 rödlök
  • 1 röd chilipeppar 
  • 1 klyfta vitlök 
  • 0,5 tsk salt 
  • 1 msk äppelcidervinäger 
  • 0,5 msk honung
  • 2 tsk rapsolja 
  • 1 lime
  • 0,5 dl grovhackad koriander (inte din favorit? Ersätt med annat grönt, till exempel persilja!)


Gör så här

  1. Skär av toppen och botten på rabarbern, skala hälften och spara skalet på resten för att bevara lite färg. Tärna hälften av rabarbern i 0,5 cm kuber och hälften i skivor om 0,5 cm. 

  2. Finhacka rödlöken, vitlöken och chilipepparn. 

  3. Blanda frukt- och grönsakshacket med resterande ingredienser. 

 Förbereds med fördel dagen innan salsan ska avnjutas! Syran gifter sig fint med lite fetare mat exempelvis eldost eller grillad fläskkarré.


Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!