15 min
8-10 port

Ingredienser

  • 250 g smör 

  • 15 g ramslök 

  • 2 tsk salt 

  • 2 tsk svartpeppar

Ramslökssmör

Det här receptet passar att laga med:
Sås

Gör så här:

  1. Ställ fram smöret en stund innan du ska göra smöret så blir det lättare att hantera. 

  2. Hacka ramslöken så grov eller fin du vill ha den (vi har hackat våran ganska grovt så smöret ser lite rustikt ut!). Blanda med smöret och tillsätt salt och peppar. 

  3. När ramslöken är jämnt fördelad i det mjuka smöret så kan du lägga smöret i en skål i kylen, om du vet att det kommer gå åt. 

  4. Eller gör en smörrulle! Klicka det mjuka smöret längs med ena änden på en bit smörpapper. Vik över motsatta änden så du har vecket längst bort från smöret. Använd något långt och rakt, exempelvis en plåt eller en skärbräda, för att trycka smöret längs med papperet in i vecket. Vips, så har du en rulle! Den kan du lägga i kylen tills det är dags för servering, eller så kan du skiva upp rullen och frysa in medaljongerna. 

Passa på att göra smöret när det finns ramslök i skogen eller i butiken under vår och tidig sommar. Om du fryser smöret har du små, lättillgängliga smakbomber till hands under hela grillsäsongen!


Fler recept med Sås

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA