

1 h
4 port
Ingredienser
Röran
- 1,5 dl grekisk yoghurt
- 150 g getost
- 1 msk olivolja
- 1 msk färsk rosmarin
Rotfrukter
- 800 g rotfrukter (ex. Betor, morötter och potatis)
- Olivolja
- Salt och peppar
Topping
- 2 msk pistagenötter
- Balsamico
- Basilika och rosmarin
Rostade rotfrukter med vispad getost
Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220°.
- Skala och dela rotfrukterna i halvor eller kvartar, i någorlunda lika stora bitar.
- Lägg rotfrukterna på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar och baka i ugnen i 30–40 minuter eller tills allt har fin färg.
- Mixa alla ingredienser till röran i till en slät smet. Bred denna i botten på ett fat.
- Låt rotfrukterna svalna något innan du lägger dem på röran.
- Toppa med pistagenötter, balsamico, rosmarin och basilika.

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA