Rostade rotfrukter med vispad getost
1 h
4 port
Ingredienser
Röran
- 1,5 dl grekisk yoghurt
- 150 g getost
- 1 msk olivolja
- 1 msk färsk rosmarin
Rotfrukter
- 800 g rotfrukter (ex. Betor, morötter och potatis)
- Olivolja
- Salt och peppar
Topping
- 2 msk pistagenötter
- Balsamico
- Basilika och rosmarin
Gör så här
- Sätt ugnen på 220°.
- Skala och dela rotfrukterna i halvor eller kvartar, i någorlunda lika stora bitar.
- Lägg rotfrukterna på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar och baka i ugnen i 30–40 minuter eller tills allt har fin färg.
- Mixa alla ingredienser till röran i till en slät smet. Bred denna i botten på ett fat.
- Låt rotfrukterna svalna något innan du lägger dem på röran.
- Toppa med pistagenötter, balsamico, rosmarin och basilika.


