Rostade rotfrukter med vispad getost

1 h
4 port

Ingredienser

Röran

  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 150 g getost
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk färsk rosmarin

Rotfrukter

  • 800 g rotfrukter (ex. Betor, morötter och potatis)
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Topping

  • 2 msk pistagenötter
  • Balsamico
  • Basilika och rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Skala och dela rotfrukterna i halvor eller kvartar, i någorlunda lika stora bitar.
  3. Lägg rotfrukterna på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar och baka i ugnen i 30–40 minuter eller tills allt har fin färg.
  4. Mixa alla ingredienser till röran i till en slät smet. Bred denna i botten på ett fat.
  5. Låt rotfrukterna svalna något innan du lägger dem på röran.
  6. Toppa med pistagenötter, balsamico, rosmarin och basilika.

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!