Sallad med grillad persika och honungsvinägrett

30 min
6 port

Ingredienser

  • 6 st persikor
  • 200 g mozzarella
  • 4 st knipplök
  • 200 g gemsallad
  • 1 paprika
  • 50 g pinjenötter

Honungsvinägrett

  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Dela dina persikor på mitten och ta ut kärnan, dela även löken på längden. Plocka bladen på gemsalladen, bryt isär din mozzarella och skiva din paprika, lägg åt sidan. 
  2. Lägg persikor och löken på direkt värme på grillen. Vänd en gång efter ca 3 minuter och låt ligga ca 3 minuter till. Flytta sedan till indirekt värme och låt ligga ca 5 minuter till, du känner att dom blir mjuka och det sprids en söt härlig doft från persikorna.  

  3. Blanda alla ingredienser till din vinägrett och ställ åt sidan. 

  4. Om du vill kan du skiva persikorna och löken en gång till i mindre bitar och blanda sedan upp med gemsallad, mozzarellan och paprikan. Ringla över din vinägrett och strössla över pinjenötterna. 

    TIPS:

    Bryt och dra isär mozzarellan, det blir mycket godare än att skiva den med kniv. 

    Vill du höja salladen en nivå till? Rosta då dina pinjenötter i en torr panna ca 5 minuter så får de en nötigare karaktär. 

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!