Sallad med grillad persika och honungsvinägrett
30 min
6 port
Ingredienser
- 6 st persikor
- 200 g mozzarella
- 4 st knipplök
- 200 g gemsallad
- 1 paprika
- 50 g pinjenötter
Honungsvinägrett
- 2 msk flytande honung
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 dl olivolja
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Gör så här
- Dela dina persikor på mitten och ta ut kärnan, dela även löken på längden. Plocka bladen på gemsalladen, bryt isär din mozzarella och skiva din paprika, lägg åt sidan.
-
Lägg persikor och löken på direkt värme på grillen. Vänd en gång efter ca 3 minuter och låt ligga ca 3 minuter till. Flytta sedan till indirekt värme och låt ligga ca 5 minuter till, du känner att dom blir mjuka och det sprids en söt härlig doft från persikorna.
-
Blanda alla ingredienser till din vinägrett och ställ åt sidan.
-
Om du vill kan du skiva persikorna och löken en gång till i mindre bitar och blanda sedan upp med gemsallad, mozzarellan och paprikan. Ringla över din vinägrett och strössla över pinjenötterna.
TIPS:
Bryt och dra isär mozzarellan, det blir mycket godare än att skiva den med kniv.
Vill du höja salladen en nivå till? Rosta då dina pinjenötter i en torr panna ca 5 minuter så får de en nötigare karaktär.


