30 min
6 port

Ingredienser

  • 6 st persikor
  • 200 g mozzarella
  • 4 st knipplök
  • 200 g gemsallad
  • 1 paprika
  • 50 g pinjenötter

Honungsvinägrett

  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Sallad med grillad persika och honungsvinägrett

Det här receptet passar att laga med:

Gör så här:

  1. Dela dina persikor på mitten och ta ut kärnan, dela även löken på längden. Plocka bladen på gemsalladen, bryt isär din mozzarella och skiva din paprika, lägg åt sidan. 
  2. Lägg persikor och löken på direkt värme på grillen. Vänd en gång efter ca 3 minuter och låt ligga ca 3 minuter till. Flytta sedan till indirekt värme och låt ligga ca 5 minuter till, du känner att dom blir mjuka och det sprids en söt härlig doft från persikorna.  

  3. Blanda alla ingredienser till din vinägrett och ställ åt sidan. 

  4. Om du vill kan du skiva persikorna och löken en gång till i mindre bitar och blanda sedan upp med gemsallad, mozzarellan och paprikan. Ringla över din vinägrett och strössla över pinjenötterna. 

    TIPS:

    Viktigt att du bryter och drar i sär din mozzarella, detta blir mycket godare än att skiva den med kniv. 

    Vill du höja salladen en nivå till? Rosta då dina pinjenötter i en torr panna ca 5 minuter så får du fram en nötigare karaktär i dom. 

Fler recept med

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA