Du behöver

  • 100 g flingsalt eller grovt salt 
  • 1 tsk torkad svamp eller
  • 1 tsk torkade örter eller 
  • Färska örter; 1 del för 2 delar salt (läs vidare i Gör så här ->) 

En matberedare, blender eller (diskad) kaffekvarn. 

Örtsalt med olika smaksättningar

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Använd ungefär 1 tsk torkad smaksättare per 100 g salt. Det är ju ändå ett salt du ska göra, med större kvantitet smaksättare blir det mer en kryddblandning (vilket inte heller är helt fel!). 
  2. Använder du färska örter eller grönsaker som smaksättare, använd betydligt mer. Vi rekommenderar 1 del färsk ört för 2 delar salt. Det här är ett perfekt sätt att rädda den där slokande krukan med en färsk ört du har på diskbänken! 
  3. Mal salt och smaksättare i en matberedare, blender eller (diskad) kaffekvarn. Om du inget av dessa har kan du mortla salt och smaksättare. 
  4. Om allt är torkat är saltet nu klart. Om du har använt en färsk ingrediens, lägg allt på ett bakplåtspapper och låt torka i några dagar innan du häller upp i en burk. 

Tips 

Om du maler salt och ingredienser (rekommenderas) så kan det vara svårt att se smaksättaren. För att göra burken lite tjusigare, spara en liten del torkad svamp eller den ört du använder, och tillsätt efter malning. 

Använd ditt salt 

Salt med svamp blir extra gott till fläsk 

Salt med rosmarin kompletterar nötkött och lamm 

Salt med citronskal blir utsökt i kycklinggrytan 

Fler recept med Tillbehör

  • Laxtoast
    4 port
    Tillbehör
  • Färskostpaj med varmrökt lax och sparris
    6–8 port
    Tillbehör
  • Potatisterrin
    4 port
    Tillbehör
  • Brysselkål med honung, chevre och rucola
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA