15 min
6 port
- 500 g spets- eller vitkål
- 20 g smör
- 0,5 dl vatten
- 0,25 dl ättiksprit
- 1 dl strösocker
- 1 tsk salt
Snabbsyrad surkål
Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör
Gör så här:
- Skiva vitkålen tunt med kniv eller hyvla med osthyvel.
- Smält smöret i en stekpanna eller kastrull med tillhörande lock. Tillsätt vitkålen och stek på medelhög värme i 2-3 minuter. Kålen ska inte få färg men börja bli lite glansig och genomskinlig. Rör om då och då.
- Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda i ca 10 minuter.
- Häll av överbliven vätska och lägg upp i burk med lock. Förvara i kyl till servering.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA