Snabbsyrad surkål

15 min
6 port
  • 500 g spets- eller vitkål
  • 20 g smör
  • 0,5 dl vatten
  • 0,25 dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skiva vitkålen tunt med kniv eller hyvla med osthyvel. 
  2. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull med tillhörande lock. Tillsätt vitkålen och stek på medelhög värme i 2-3 minuter. Kålen ska inte få färg men börja bli lite glansig och genomskinlig. Rör om då och då. 
  3. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda i ca 10 minuter. 
  4. Häll av överbliven vätska och lägg upp i burk med lock. Förvara i kyl till servering.

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!