15 min
6 port
  • 500 g spets- eller vitkål
  • 20 g smör
  • 0,5 dl vatten
  • 0,25 dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt

Snabbsyrad surkål

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Skiva vitkålen tunt med kniv eller hyvla med osthyvel. 
  2. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull med tillhörande lock. Tillsätt vitkålen och stek på medelhög värme i 2-3 minuter. Kålen ska inte få färg men börja bli lite glansig och genomskinlig. Rör om då och då. 
  3. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda i ca 10 minuter. 
  4. Häll av överbliven vätska och lägg upp i burk med lock. Förvara i kyl till servering.

Fler recept med Tillbehör

  • Chorizosmör
    4 port
    Tillbehör
  • Filodegspaj med spenat och fetaost
    ca 4–6 port
    Tillbehör
  • Svartkålssallad med blodapelsindressing
    2–4 port
    Tillbehör
  • Örtsalt med olika smaksättningar
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA