
Tomahawk med grillad syrlig zucchinisallad
1 h
4 port
Ingredienser
- 750 g tomahawk (eller entrecote)
- 50 g smör
- Salt och svartpeppar
Zucchinisallad
- 2 zucchini
- 100 g mozzarella
- 1 kruka dill
- 1 citron
- 2 msk olivolja
- 50 g skivad mandel
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Tips
- Grilla gärna ett par citroner och ha över köttet och salladen.
Gör så här
-
Lägg fram din tomahawk på en skärbräda, salta och peppra rikligt.
-
Skiva zucchinin tunt och lägg på ett fat, salta och ställ åt sidan. Efter fem minuter kan du torka bort vätskan som bildats ovanpå. Riv skalet och pressa saften från en citron i en skål tillsammans med 1 msk hackad dill och olivolja.
-
Grilla köttet reverse sear tills du når en innertemp på 50 grader. Lägg åt sidan och låt vila. Låt 1 tsk smör smälta tomahawken.
-
Grilla zucchinin ett par minuter under tiden som köttet vilar, lägg sedan tillbaka i citronoljan och blanda ihop. Toppa med dill, smulad mozzarella, mandel, salt och peppar.
-
Höj värmen ordentligt på grillen och grilla tomahawken på hög värme ca en minut per sida. Skiva upp och njut tillsammans med zucchinisalladen.