ca 1, 5 h
ca 4-6 port

Tomahawk

  • 1 kg tomahawk 
  • 2 st paprika i olika färger 
  • 1 st aubergine 
  • Ett knippe sparris 
  • 2 st majskolvar 
  • 300 g potatis 
  • 2 st pak choi 
  • 1 st röd lök 
  • 1 st citron 
  • 1/2 dl olja 
  • salt och peppar 

Ramslökssmör

  • 250 g smör 
  • 15 g ramslök 
  • 2 tsk salt 
  • 2 tsk peppar

Tomahawk med ramslökssmör

Det här receptet passar att laga med:
Tomahawk

Gör så här:

  1. Kryddsmöret kan förberedas någon dag innan servering.  Ställ fram smöret en stund innan du ska göra smöret så det blir rumstempererat. Hacka ramslöken och blanda tillsammans med smör, salt och peppar. 
  2. Lägg smöret i smörpapper och forma smeten till en rulle. Då är det lätt att skära den i skivor senare till servering. Om du hittat mycket ramslök på våren kan du göra extra mycket kryddsmör och förvara i frysen.
  3. Skär upp grönsakerna i bitar och börja med att grilla de som tar lite längre tid som potatisen och aubergine. Under tiden du grillar grönsakerna kan du pensla över lite olja och salta och peppra dem. Grönsakerna är klara när de börjar få färg och mjukna något. Om du vill kan du även ta lite soja och pensla på pak choi och aubergine för lite extra sälta och smak.
  4. Tomahawk är en så pass enastående bit i sig att den inte behöver någon marinad eller rubb utan blir bäst genom att bara strö över salt på biten en stund innan den ska läggas på grillen. 
  5. Eftersom denna köttbit är ganska tjock så lämpar sig grillmetoden reverse-sear. Tänd grillen på låg värme, försök hålla den runt 110-150 grader. Lägg köttet på den svalare sidan och grilla den så innertemperaturen blir cirka 52-55 grader, ta sedan av biten och låt den vila en stund inlindad i folie. Höj då upp värmen på grillen och lägg på biten igen för att få önskad yta på köttet. 
  6. Lägg en klick kryddsmör på köttet och servera tillsammans med de grillade grönsakerna. Kom ihåg att välj grönsaker efter säsong och vad du föredrar. 

Fler recept med Tomahawk

  • Tomahawk med grillad syrlig zucchinisallad
    4 port
    Tomahawk

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA