ca 1, 5 h
ca 4-6 port

Tomahawk

  • 1 kg tomahawk 
  • 2 st paprika i olika färger 
  • 1 st aubergine 
  • Ett knippe sparris 
  • 2 st majskolvar 
  • 300 g potatis 
  • 2 st pak choi 
  • 1 st röd lök 
  • 1 st citron 
  • 1/2 dl olja 
  • salt och peppar 

Ramslökssmör

  • 250 g smör 
  • 15 g ramslök 
  • 2 tsk salt 
  • 2 tsk peppar

Tomahawk med ramslökssmör

Det här receptet passar att laga med:
Tomahawk

Gör så här:

  1. Kryddsmöret kan förberedas någon dag innan servering. Om du hittat mycket ramslök på våren kan du göra extra mycket kryddsmör och förvara i frysen. Ställ fram smöret en stund innan så de blir rumstempererat då är det lättare att arbeta med. Hacka ramslöken och blanda tillsammans med smör, salt och peppar. 
  2. Lägg smöret i plastfolie och forma smeten till en rulle så är det lätt att skära den i skivor senare till servering. 
  3. Skär upp grönsakerna i bitar och börja med att grilla de som tar lite längre tid som potatisen och aubergine. Under tiden du grillar grönsakerna kan du pensla över lite olja och salta och peppra dem. Grönsakerna är klara när de börjar få färg och mjukna något. Om du vill kan du även ta lite soja och pensla på pak choi och aubergine för lite extra sälta och smak.
  4. Tomahawk är en så pass enastående bit i sig att den inte behöver någon marinad eller rubb utan blir bäst genom att bara strö över salt på biten en stund innan den ska läggas på grillen. 
  5. Eftersom denna köttbit är ganska tjock så lämpar sig grillmetoden reverse-sear. Tänd grillen på låg värme, försök hålla den runt 110-150 grader. Lägg köttet på den svalare sidan och grilla den så innertemperaturen blir cirka 52-55 grader, ta sedan av biten och låt den vila en stund inlindad i folie. Höj då upp värmen på grillen och lägg på biten igen för att få önskad yta på köttet. 
  6. Lägg en klick kryddsmör på köttet och servera tillsammans med de grillade grönsakerna. Kom ihåg att välj grönsaker efter säsong och vad du föredrar. 

Fler recept med Tomahawk

  • Högrevsgryta med svamp
    ca 8-10 port
    Högrevsfärs
  • Gulasch med gremolata
    ca 6-8 port
    Grytbitar
  • Lammstek med fänkålsfrön, rosmarin och vitlök
    ca 4 port
    Lammstek
  • Oxfilépasta med tryffel och parmesan
    ca 4-6 port
    Oxfilé| Rostasfilé

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA