Grillad tomahawk med goda tillbehör

1h
2 port

Ingredienser

  • 1 Tomahawk, ca 1 kg
  • 2 majskolvar, delade på mitten
  • 2 spetspaprikor, delade på mitten
  • 1 knippe sparris
  • Riven parmesan
  • Bladpersilja, hackad
  • Pommes frites 
  • Grovkornigt salt
  • Svartpeppar
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 citron
  • Olivolja
  • Bearnaisesås
 

Gör så här

  1. Ta ut köttet cirka 1-2 timmar innan grillning
  2. Mortla det grovkorniga saltet lite lätt
  3. Salta köttet rikligt runtom och alla kanter, låt stå cirka en timme
  4. Torka av saltet lite med papper och peppra runtom samt gnid in vitlök
  5. Grilla köttet på indirekt värme med locket stängt, cirka 45 minuter
  6. Ha koll på temperaturen genom en mätare, 52-54 grader för blodigt, medium 58-60 grader, genomstekt 63-65 grader
  7. Vänd köttet ungefär halvvägs
  8. Flytta i slutet köttet till direkt värme på grillen och grilla några minuter per sida för en fin stekyta
  9. Lägg på smör och låt det smälta över köttet
  10. Pensla spetspaprikan och majsen med olivolja, salta och peppra
  11. Grilla cirka 5-10 minuter på hög värme och flytta sedan till en svalare del några minuter
  12. Stek eller grilla sparrisen i grillpanna på hög värme med lite olivolja
  13. Toppa majsen och spetspaprikan med finriven parmesan, hackad persilja och chiliflakes
  14.  Servera allting ihop och gärna även med pommes och bearnaisesås

Fler recept med tomahawk

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!