30 min
4 port

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl kalamata oliver
  • Crema di balsamico
  • 1 rödlök
  • 200 g fetaost
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja

Ugnsbakad kycklingfilé

Det här receptet passar att laga med:
Kycklingfilé

Gör så här:

  1. Hetta upp ugnen till 200°.
  2. Placera kycklingfiléerna i ugnsfast form tillsammans med körsbärstomater, oliver och klyftor av rödlök. Pensla kycklingen med olivolja och krydda med timjan, rosmarin, salt och peppar.
  3. Baka i ugnen i ca 15 minuter eller tills innertemperaturen nått 72°.
  4. Smula fetaost och ringla balsamico över kycklingen strax innan den är färdig och låt baka tills den är klar.

Servera med sallad, potatis eller pasta och gärna några basilikablad!

Fler recept med Kycklingfilé

  • Krämig citronkyckling
    4 port
    Kycklingfilé
  • Snabb kycklinggryta med curry, broccoli och äpple
    4 port
    Kycklingfilé
  • Clubsandwich
    ca 4 port
    Flatrökt skinka| Bacon| Kycklingfilé
  • Kycklingfilé med helrostad blomkål och brynt kaprissmör
    ca 4 port
    Kycklingfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA