JavaScript verkar vara inaktiverat i din webbläsare. För den bästa upplevelsen på vår webbplats, bör du aktivera Javascript i din webbläsare.
En mindre låda för sommarens lata dagar! Du får ekologisk entrecote och högrevsfärs för två somriga middagar och ost&skinka till långfrukosten. Till kvällarna med något gott att dricka i handen passar svensk blåmögelost och krusbärsmarmelad perfekt.
Otroligt mör detalj tack vare marmoreringen. Lämpar sig bäst på grillen eller i stekpannan. Ös med smör, vitlök och färska örter. En snabb och enkel festmåltid.
Innehållsförteckning: 100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige.
Gjord på högrev och oxbringa. Med hög fetthalt och grövre malning blir såväl hamburgare som biffar luftiga och saftiga. Den högre fetthalten gör även stekytan knaprigare och mer lättstekt.
Innehållsförteckning: Mald på 100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige.
En mögelost från Skärvångens Bymejeri med mild smak, blåmögel inuti och vitmögel på ytan.
Innehållsförteckning: Pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, blå/vitmögel, salt.
En smakrik kittost gjord på KRAV-märkt komjölk från Lögdbergs gård i Krokom. Lagrad i ca två månader och tillverkad av Skärvångens bymejeri.
Innehållsförteckning: Pastoriserad *komjölk, syrakultur, löpe, salt. *=Krav-ekologisk. Gjord på 100% ekologisk mjölk från Sverige.
Näringsvärde per 100 g: kcal 410, kj 1682, fett 45%, varav mättat 31%, protein 17 %, kolhydrat 2,5 % varav sockerarter 2,5 %, salt 1,8 %.
Den hemkokta krusbärsmarmeladen kommer från Rönngården i Lit. Berit som driver Rönngården gör småskalig tillagning av marmelader, sylt och olika inläggningar.
Innehållsförteckning: krusbär, socker, pektin (naturligt KRAV pektin från citronskal).
Tunna skivor saltat och alspånsrökt skinkinnanlår. En riktig höjdare på frukostfrallorna eller charkbrickan med sin fina röksmak!
Innehållsförteckning: Skinka av gris* (kötthalt 90%), vatten, salt, druvsocker, konserveringsmedel E250, antioxidationsmedel E301, E331. Består av helmuskel. *KRAV-certifierad råvara. Gjord på 100 % ekologiskt och KRAV-märkt fläskkött från Sverige.
Näringsvärde per 100 g: 500kJ. 120 kcal. Fett 4.9g, varav mättat fett 2,1g. Kolhydrater <0,5g, varav sockerarter <0,5g. Protein 20g, salt.
Saltat, kokat och tunt skivat skinkinnanlår. Perfekt till smörgåsar eller som smakrikt tillägg till salladen.
Innehållsförteckning: Skinka av gris*, vatten, salt, druvsocker**, konserveringsmedel E250, antioxidationsmedel E301, E331. Kötthalt 90%. Består av helmuskel. *Krav-ekologisk ingrediens, ** ekologisk ingrediens. Tillverkad av svensk köttråvara. Gjord på 100 % ekologiskt och KRAV-märkt fläskkött från Sverige.
* Obligatoriska fält
Sommar är en tid för njutning. Med färdigskivad, ekologisk entrecote och högrevsfärs har du två härliga middagar hemma.
Entrecote är en favorit hos många. Tack vare sin rika marmorering är den mör och har fyllig nötsmak. Här räcker det med salt och peppar innan du lägger den på grillen eller i stekpannan.
De bästa burgarna gör du på högrevsfärs. Varför? Jo, högrev är en fett- och smakrik nötdetalj som sitter just bredvid entrecoten på djuret. Högreven maler vi grovt för maximal smak och textur. Vi tillför även mald bringa i färsen för en bättre fetthalt. Mums!
Till långfrukosten eller picknick-mackan får du kokt skinka, flatrökt skinka och hårdosten Vallrun från Skärvångens Bymejeri i Jämtland.
Sist men inte minst packar vi ned en svensk blåmögelost, även den från prisbelönta Skärvångens Bymejeri. Den gifter sig perfekt med sötman i Berits hemkokta krusbärsmarmelad.
Glad sommar!
Så lyckas du med köttet
Några förberedelser och koll på innertemperaturer är allt du behöver för att bli en mästare vid grillen eller spisen:
Tips för grillmästaren >>
Bästa burgarna!
Klassiska burgare på högrevsfärs >>