
Älgryggbiff
Älgryggbiffen är mör och har djup smak och fin textur. Tillaga som en ryggbiff av nötkreatur men passa tiden. Älgryggbiff får inte överstekas.
Kallas också för älgytterfilé. Tillaga som en ryggbiff av nöt.
Om vår älgryggbiff
100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst innan leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas.
Innertemperatur
Tillagningstips
Älgryggbiff i ugn
Låt köttet bli rumstempererat och sätt ugnen på 125 grader. Salta i god tid för en jämn och tydlig smak. Bryn biffen runt om så den får en fin stekyta, lägg den sedan i en ugnsform med termometer. Tillaga tills innertemperaturen når 57 grader, ta ut och låt vila i tio minuter innan du skivar upp den tvärs över fibrerna.
Steka älgryggbiff
Låt köttet bli rumstempererat och skiva upp det i ca 1,5 cm tjocka skivor tvärs över fibrerna. Salta på båda sidor, torka av och stek biffarna i en het panna ca 1 minut per sida. Tillsätt smör och vitlök och ös köttet med stekskyn i ca 30 sekunder. Låt vila i fem minuter innan du serverar som hela biffar eller skivar upp dem.

Servera gärna med chorizosmör
Recept med vilt
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.