Clubstek
Om vår clubstek
100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt nötkött.
Så tillagar du clubstek
Innertemperatur
Tillagningstips
Steka clubstek
Se till att steken har rumstemperatur och salta i god tid innan. Torka av köttet och hetta upp pannan ordentligt. Stek biffen i cirka tre minuter per sida på hög värme, sänk sedan värmen och tillsätt smör, timjan och en klyfta vitlök. Ös köttet tills det når en innertemperatur på 58 grader, låt sedan vila innan du skär upp det mot muskelfibrerna.
Grilla clubstek
Lägg det rumstempererade och saltade köttet på en het grill direkt över värmen och grilla 1–2 minuter per sida. När det fått fin färg flyttar du det till indirekt värme och låter det ligga tills innertemperaturen når 54–55 grader. Använd stektermometer för bästa resultat. Låt köttet vila en stund innan servering och skär det mot fibrerna.
Clubstek i ugn
Värm ugnen till 125 grader och låt clubsteken bli rumstempererad. Salta och peppra ordentligt, stek eller grilla den på hög värme i cirka två minuter per sida och sätt sedan in den i ugnen, eller lägg på indirekt värme, tills innertemperaturen når 58 grader (ca 15 minuter). Ta ut köttet, låt det vila en stund och skär sedan mot fibrerna innan servering.
Tillbehör? Låt ett kryddsmör smälta över köttet.
Recept med nötkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


