Clubstek

Clubstek är ryggbiff med ben. Vi styckar lagom tjocka skivor och behåller fettkappan för ett ännu saftigare och smakrikare kött.
Tips! Börja med att snabbt steka på benet. Om benet är kallt kyler det köttet och försvårar stekningen.

Om vår clubstek

Clubstek är ryggbiff med ben. En köttdetalj med det bästa av två världar: mör, smakrik biff som får djup och karaktär från benet. Vi kapar clubsteken i lagom tjocka skivor, redo för grillen eller stekpannan, och behåller fettkappan för extra saftighet. Låt både fett och ben sitta kvar under tillagning, det tillför mycket smak. Våra gräsbetesdjur växer upp på svenska, ekologiska gårdar med mycket utevistelse och omsorg i varje led. Det märker du i varje tugga.

100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt nötkött.

Så tillagar du clubstek

Clubsteken mår bra av en rejäl stekyta – börja med hög värme på grillen eller i stekpannan i ett par minuter per sida. Sänk sedan temperaturen eller låt den gå klart i ugnen eller på indirekt värme tills innertemperaturen når runt 58 grader. Lägg gärna till en klick smör i pannan tillsammans med vitlök och timjan mot slutet, så tar köttbiten upp ännu mer smak. Vila köttet en stund innan du skär upp det, och skär alltid tvärs över fibrerna för att få det så mört som möjligt.

Innertemperatur

55°C Blodig
60°C Medium
65°C Välstekt

Tillagningstips

Steka clubstek

Se till att steken har rumstemperatur och salta i god tid innan. Torka av köttet och hetta upp pannan ordentligt. Stek biffen i cirka tre minuter per sida på hög värme, sänk sedan värmen och tillsätt smör, timjan och en klyfta vitlök. Ös köttet tills det når en innertemperatur på 58 grader, låt sedan vila innan du skär upp det mot muskelfibrerna.

Grilla clubstek

Lägg det rumstempererade och saltade köttet på en het grill direkt över värmen och grilla 1–2 minuter per sida. När det fått fin färg flyttar du det till indirekt värme och låter det ligga tills innertemperaturen når 54–55 grader. Använd stektermometer för bästa resultat. Låt köttet vila en stund innan servering och skär det mot fibrerna.

Clubstek i ugn

Värm ugnen till 125 grader och låt clubsteken bli rumstempererad. Salta och peppra ordentligt, stek eller grilla den på hög värme i cirka två minuter per sida och sätt sedan in den i ugnen, eller lägg på indirekt värme, tills innertemperaturen når 58 grader (ca 15 minuter). Ta ut köttet, låt det vila en stund och skär sedan mot fibrerna innan servering.

Tillbehör? Låt ett kryddsmör smälta över köttet.

Recept med nötkött

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.