Köttfärsgulasch
30 min
4–6 port
Ingredienser
- 500 g köttfärs
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 400 g fast potatis
- 2 paprikor
- 3 morötter
- 400 g konserverade körsbärstomater
- 1 msk malen spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 köttbuljongtärning
- Rapsolja
Gremolata
- 1 kruka persilja
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl olivolja
- 1 citron
- Salt
Crème fraiche-röra
- 2 dl crème fraiche
- 1 citron
- 3 msk färsk timjan
Gör så här
Gulasch
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär paprikan i 1,5 cm bitar. Skala potatisen och morötterna innan du skär dem i 1,5 cm stora tärningar.
- Hetta upp rapsolja i en gryta. Fräs köttfärsen tills den är genomlagad. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills löken är glansig och mjuk. Blanda ner paprikapulver och spiskummin.
- Tillsätt körsbärstomaterna, 5 dl vatten och smula ner buljongtärningen. Låt koka upp innan du tillsätter potatis, morot och paprika.
- Koka i ca 10 minuter eller tills potatisen är klar.
Gremolata
- Finhacka persiljan och vitlöken innan du blandar dem med olivolja.
- Riv skalet från en citron och blanda ner i röran.
Crème fraiche-röra
- Blanda crème fraiche med 3 msk timjansblad och 2 tsk citronjuice.


