Köttfärsgulasch

30 min
4–6 port

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g fast potatis
  • 2 paprikor
  • 3 morötter
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 köttbuljongtärning
  • Rapsolja

Gremolata

  • 1 kruka persilja
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron
  • Salt

Crème fraiche-röra

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 citron
  • 3 msk färsk timjan

Gör så här

Gulasch

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär paprikan i 1,5 cm bitar. Skala potatisen och morötterna innan du skär dem i 1,5 cm stora tärningar.
  2. Hetta upp rapsolja i en gryta. Fräs köttfärsen tills den är genomlagad. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills löken är glansig och mjuk. Blanda ner paprikapulver och spiskummin.
  3. Tillsätt körsbärstomaterna, 5 dl vatten och smula ner buljongtärningen. Låt koka upp innan du tillsätter potatis, morot och paprika.
  4. Koka i ca 10 minuter eller tills potatisen är klar.

Gremolata

  1. Finhacka persiljan och vitlöken innan du blandar dem med olivolja.
  2. Riv skalet från en citron och blanda ner i röran.

Crème fraiche-röra

  1. Blanda crème fraiche med 3 msk timjansblad och 2 tsk citronjuice.

Fler recept med nötfärs, fläskfärs

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!