Boeuf Bourguignon med högrevsfärs
1 h
4 port
Ingredienser
500 g högrevsfärs
150 g rimmat sidfläsk eller bacon
200 g små champinjoner
1 nät steklökar, skalade
3 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
3 dl rödvin
1,5 dl vatten
3 lagerblad
Salt och peppar
Gör så här
1. Börja med att steka sidfläsk eller cabon, champinjoner och steklökar på hög värme i neutral olja tills allting fått bra färg.
2. Lägg åt sidan och stek högrevsfärsen på hög värme och tillsätt tomatpuré efter en stund.
3. Blanda ner champinjoner, sidfläsk och lök tillsammans med färsen.
4. Häll på rödvin, kalvfond och vatten.
5. Lägg ner lagerbladen, salta och peppra.
6. Låt puttra under lock minst 40 minuter, smaka av med salt och peppar.
Toppa med valfri ört och servera tillsammans med ris eller potatismos.
Tack till @sophiebjorkman för receptet!


