Påskmaten är här – beställ din låda nu!
Påskmaten är här – beställ din låda nu!
1 h
4 port

Ingredienser 

500 g högrevsfärs

150 g rimmat sidfläsk eller bacon

200 g små champinjoner

1 nät steklökar, skalade

3 msk tomatpuré

2 msk kalvfond

3 dl rödvin

1,5 dl vatten

3 lagerblad

Salt och peppar

Boeuf Bourguignon med högrevsfärs

Det här receptet passar att laga med:
Högrevsfärs, nötfärs, bacon, rimmat sidfläsk

Gör så här:

1. Börja med att steka sidfläsk eller cabon, champinjoner och steklökar på hög värme i neutral olja tills allting fått bra färg.

2. Lägg åt sidan och stek högrevsfärsen på hög värme och tillsätt tomatpuré efter en stund.

3. Blanda ner champinjoner, sidfläsk och lök tillsammans med färsen.

4. Häll på rödvin, kalvfond och vatten.

5. Lägg ner lagerbladen, salta och peppra.

6. Låt puttra under lock minst 40 minuter, smaka av med salt och peppar.

 

Toppa med valfri ört och servera tillsammans med ris eller potatismos.

Tack till @sophiebjorkman för receptet! 

Fler recept med Högrevsfärs, nötfärs, bacon, rimmat sidfläsk

  • Köttbullar med julsmak
    8–10 port
    Nötfärs| fläskfärs
  • Baconlindad köttfärslimpa
    4 port
    Nötfärs
  • Chili med bönor och kikärtor
    4–6 port
    Nötfärs
  • Smashed högrevsburgare med lagrad cheddarost
    2-4 port
    Högrevsfärs| nötfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA