Fläskschnitzel

Ekologisk och KRAV-märkt fläskschnitzel. Tunna skivor av innanlår som passar perfekt att banka ut, panera och steka gyllene.
Fläskschnitzel görs av grisens innanlår. Motsvarigheten på nötkött är lövbiff.

Om vår fläskschnitzel

Fläskschnitzel består av tunna skivor från grisens innanlår. En mycket användbar och underskattad detalj med fin struktur och mild smak. Eftersom innanlåret saknar fett bankas skivorna gärna ut innan tillagning för att bli extra möra. Panera och stek för en klassiskt krispig schnitzel, eller tillaga som den är i panna eller ugn. Vårt kött kommer från svenska ekologiska gårdar där grisarna lever fritt, bökar i jorden och får ekologiskt foder som ger köttet sin rena och fina smak.

100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt fläskkött.

Så tillagar du fläskschnitzel

Börja med att låta köttet bli rumstempererat. Lägg skivorna på en skärbräda och banka försiktigt ut dem med en hammare eller stekpanna. Panera i mjöl, vispat ägg och ströbröd och stek sedan gyllene och krispiga i rikligt med smör. Fläskschnitzel fungerar också utmärkt utan panering, stekt som den är, eller strimlad i en wok. Servera gärna med ett kryddsmör, citron och ugnsrostad potatis eller en fräsch sallad.

Innertemperatur

75°C Välstekt

Tillagningstips

Steka fläskschnitzel

Låt skivorna bli rumstempererade och banka försiktigt ut dem med en kötthammare eller stekpanna. Salta rikligt på båda sidor och stek i en klick smör på medelvärme, cirka 1–2 minuter per sida. Låt köttet vila en kort stund innan servering för bästa resultat.

Recept med fläskkött

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.