Grytbitar av hjort
Grytbitar av svensk hjort är magra, möra och har en mild viltsmak. Perfekta för långkok och mustiga grytor med rödvin och enbär.
Hjortkött är magert
Om våra grytbitar av hjort
Grytbitar av hjort görs av fint styckad bog från svensk hjort. Det är ett magert kött med mild viltsmak. Hjortarna lever fritt i den svenska naturen och äter det som skogen erbjuder, vilket ger en ren köttsmak. Köttet är naturligt mört, rikt på mineraler och protein men med låg fetthalt, vilket gör det perfekt för långkok. Låt grytbitarna sjuda med rödvin, enbär och rotfrukter tills de blir möra och fyllda med mustig smak.
100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst innan leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas.
100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst innan leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas.
Så tillagar du grytbitar av hjort
Bryn grytbitarna i smör eller olja för att få fram den rika viltsmaken innan du lägger dem i grytan. Låt köttet sjuda långsamt med rödvin, buljong, enbär och rotfrukter i minst 1,5–2 timmar tills det blir mört och smakrikt. Servera gärna med potatispuré eller ett gott bröd som fångar upp den smakrika såsen.
Gott i en krämig pasta med timjan och champinjoner.
Recept med vilt
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


