Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
1 timme
Ca 30 st

Ingredienser

  • 800 g viltfärs
  • 1 1/2 gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl grädde
  • 1 msk lingonsås
  • 1 msk julsenap
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk viltfond
  • 1 kokt potatis
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 4 st krossade enbär
  • Smör till stekning

Viltköttbullar

Det här receptet passar att laga med:
Viltfärs

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 125 grader, gärna varmluft. 

    2. Koka en potatis. Hacka löken fint. Stek den i en klick smör på låg värme tills löken blivit mjuk och glansig. 

    3. Blanda ströbröd, grädde, kryddpeppar, salt och viltfond i en skål. Låt dra minst 10 minuter, 

    4. Lägg färs i en bunke tillsammans med lök, gräddblandning, lingonketchup, senap, timjan, salt och krossade enbär. 

    5. Riv den kokta potatisen i köttfärssmeten och blanda ihop allt till en smidig smet. 

    6. Rulla till önskad storlek på köttbillar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    7. Ställ in köttbullarna i ugnen ca 10 minuter eller tills dom börjar släppa ifrån sig vätska

    8. Stek sedan i rikligt med smör i en stekpanna precis före du ska äta dom. 

Fler recept

  • Parmesansmör
  • Grillspett med melonsallad och myntayoghurt
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Fläskkotlett med pumpa och äpple
    4 port
    Fläskkotlett
  • Quesadillas med grillad lime
    4 port
    Lövbiff

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA