1 timme
Ca 30 st

Ingredienser

  • 800 g viltfärs
  • 1 1/2 gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl grädde
  • 1 msk lingonsås
  • 1 msk julsenap
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk viltfond
  • 1 kokt potatis
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 4 st krossade enbär
  • Smör till stekning

Viltköttbullar

Det här receptet passar att laga med:
Viltfärs

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 125 grader, gärna varmluft. 

    2. Koka en potatis. Hacka löken fint. Stek den i en klick smör på låg värme tills löken blivit mjuk och glansig. 

    3. Blanda ströbröd, grädde, kryddpeppar, salt och viltfond i en skål. Låt dra minst 10 minuter, 

    4. Lägg färs i en bunke tillsammans med lök, gräddblandning, lingonketchup, senap, timjan, salt och krossade enbär. 

    5. Riv den kokta potatisen i köttfärssmeten och blanda ihop allt till en smidig smet. 

    6. Rulla till önskad storlek på köttbillar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    7. Ställ in köttbullarna i ugnen ca 10 minuter eller tills dom börjar släppa ifrån sig vätska

    8. Stek sedan i rikligt med smör i en stekpanna precis före du ska äta dom. 

Fler recept

  • Viltköttbullar
    Ca 30 st
    Viltfärs
  • Vitlök och örtspäckad fransyska med gräddsås
    6 port
    Fransyska
  • Hoisinglaserade kamben med syrlig kålsallad
    4 port
    Kamben
  • Rostbiff med sötpotatisgratäng
    4 port
    Rostbiff

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA