Viltköttbullar
1 timme
Ca 75 st små
Ingredienser
- 750 g viltfärs
- 1 gul lök
- 1 dl ströbröd
- 2 dl grädde
- 1 msk äppelmos
- 1 msk julsenap
- 1 tsk torkad timjan
- 1,5 msk viltfond
- 1 ägg
- 2 tsk salt
- 1 tsk kryddpeppar
- 4 st krossade enbär
- Smör till stekning
Gör så här
-
Sätt ugnen på 125 grader, gärna varmluft.
- Blanda ströbröd, grädde, kryddpeppar, salt och viltfond i en skål. Låt dra minst 10 minuter,
-
Hacka löken fint. Stek den i en klick smör på låg värme tills löken blivit mjuk och glansig.
-
Lägg färs i en bunke tillsammans med lök, ägg, gräddblandning, äppelmos, senap, timjan, salt och krossade enbär.
-
Rulla till önskad storlek på köttbillar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
-
Ställ in köttbullarna i ugnen ca 10 minuter eller tills dom börjar släppa ifrån sig vätska
-
Stek sedan i rikligt med smör i en stekpanna precis före du ska äta dom.


