 
        Viltköttbullar
1 timme 
                Ca 75 st små
            Ingredienser
- 750 g viltfärs
- 1 gul lök
- 1 dl ströbröd
- 2 dl grädde
- 1 msk äppelmos
- 1 msk julsenap
- 1 tsk torkad timjan
- 1,5 msk viltfond
- 1 ägg
- 2 tsk salt
- 1 tsk kryddpeppar
- 4 st krossade enbär
- Smör till stekning
Gör så här
- 
Sätt ugnen på 125 grader, gärna varmluft. 
- Blanda ströbröd, grädde, kryddpeppar, salt och viltfond i en skål. Låt dra minst 10 minuter,
- 
Hacka löken fint. Stek den i en klick smör på låg värme tills löken blivit mjuk och glansig. 
- 
Lägg färs i en bunke tillsammans med lök, ägg, gräddblandning, äppelmos, senap, timjan, salt och krossade enbär. 
- 
Rulla till önskad storlek på köttbillar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
- 
Ställ in köttbullarna i ugnen ca 10 minuter eller tills dom börjar släppa ifrån sig vätska 
- 
Stek sedan i rikligt med smör i en stekpanna precis före du ska äta dom. 
 
 
                 
                         
                         
                        

