1 timme
Ca 30 st

Ingredienser

  • 800 g viltfärs
  • 1 1/2 gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl grädde
  • 1 msk lingonsås
  • 1 msk julsenap
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk viltfond
  • 1 kokt potatis
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 4 st krossade enbär
  • Smör till stekning

Viltköttbullar

Det här receptet passar att laga med:
Viltfärs

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 125 grader, gärna varmluft. 

    2. Koka en potatis. Hacka löken fint. Stek den i en klick smör på låg värme tills löken blivit mjuk och glansig. 

    3. Blanda ströbröd, grädde, kryddpeppar, salt och viltfond i en skål. Låt dra minst 10 minuter, 

    4. Lägg färs i en bunke tillsammans med lök, gräddblandning, lingonketchup, senap, timjan, salt och krossade enbär. 

    5. Riv den kokta potatisen i köttfärssmeten och blanda ihop allt till en smidig smet. 

    6. Rulla till önskad storlek på köttbillar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    7. Ställ in köttbullarna i ugnen ca 10 minuter eller tills dom börjar släppa ifrån sig vätska

    8. Stek sedan i rikligt med smör i en stekpanna precis före du ska äta dom. 

Fler recept

  • Hjortfilé med rotselleripure och rödvinssås
    4 port
    Hjortfile
  • Krämig älggryta med kantareller och enbär
    Älggrytbitar
  • Älgstek med primörer och potatisgratäng
    6 port
    Älgstek
  • Älghamburgare med västerbottenmajonnäs och kantareller
    4-6 port
    Älgfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA