Viltfärs
Viltfärs på älg och vildsvin med mild viltsmak och låg fetthalt. Perfekt till köttbullar, järpar eller biffar. Kött från de svenska skogarna.
Går fint att använda istället för nötfärs i dina vanliga färsrätter.
Om vår viltfärs
Vår viltfärs görs på en blandning av älgfärs och vildsvin från våra svenska skogar. Färsen har en mild men tydlig viltsmak som ger karaktär åt klassiska rätter som köttbullar, järpar eller biffar. Passar även utmärkt med smaker från medelhavet så som timjan, parmesan och solmogna tomater. Eftersom viltkött har låg fetthalt är det perfekt att blanda med grädde eller lite extra fett för en saftigare konsistens och fylligare smak.
100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst före leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas. 50% älg, 50% vildsvin.
100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst före leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas. 50% älg, 50% vildsvin.
Så tillagar du viltfärs
Använd viltfärsen som du använder vanlig nöt- eller blandfärs, men tänk på att tillsätta lite extra fett, som grädde eller smör, eftersom viltkött är magert. Smaksätt gärna med enbär, timjan eller lingon för att framhäva den naturliga viltsmaken. Passar utmärkt till viltköttbullar, biffar, köttfärssås eller en mustig viltfärslimpa.
Passar perfekt med svamp och timjan i en lasagne.
Recept med vilt
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


