Älghamburgare med västerbottenmajonnäs och kantareller
1 h
4-6 port
Ingredienser
- 1 kg älgfärs
- 1 dl grädde
- 0.5 dl ströbröd
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk salt
Västerbottenmajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 1 dl västerbottenost
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Tillbehör
- 600 g potatis
- 1 msk smör
- 1 msk rapsolja
- 150 g kantareller
- Krispsallad
- Tomat
- Rödlök
Gör så här
-
Blanda grädde och ströbröd i en skål, ställ åt sidan. Blanda sedan i alla andra ingredienser i färsen och blanda ihop med gräddblandningen.
-
Klyfta potatisen, lägg i en ugnsfast form, salta och ringla över olja och smör. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
-
Stek kantarellerna på låg värme tills dem blivit blanka, tillsätt då 1 msk smör och fortsätt steka ca 5 minuter tills dom får en gyllenbrun färg.
-
Forma hamburgare av färsen och stek på medelhög värme i en panna 4-5 minuter per sida. Lägg åt sidan för att vila.
-
Blanda ingredienserna till majonnäsen och ställ åt sidan.
-
Montera din hamburgare med kantareller, sallad och västerbottenmajonnäs. Servera med potatisklyftor!


