Ingredienser
- 1 kg älgfärs
- 1 dl grädde
- 0.5 dl ströbröd
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk salt
Västerbottenmajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 1 dl västerbottenost
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Tillbehör
- 600 g potatis
- 1 msk smör
- 1 msk rapsolja
- 150 g kantareller
- Krispsallad
- Tomat
- Rödlök
Älghamburgare med västerbottenmajonnäs och kantareller
Gör så här:
-
Blanda grädde och ströbröd i en skål, ställ åt sidan. Blanda sedan i alla andra ingredienser i färsen och blanda ihop med gräddblandningen.
-
Klyfta potatisen, lägg i en ugnsfast form, salta och ringla över olja och smör. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
-
Stek kantarellerna på låg värme tills dem blivit blanka, tillsätt då 1 msk smör och fortsätt steka ca 5 minuter tills dom får en gyllenbrun färg.
-
Forma hamburgare av färsen och stek på medelhög värme i en panna 4-5 minuter per sida. Lägg åt sidan för att vila.
-
Blanda ingredienserna till majonnäsen och ställ åt sidan.
-
Montera din hamburgare med kantareller, sallad och västerbottenmajonnäs. Servera med potatisklyftor!
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA