1 h
4-6 port

Ingredienser

  • 1 kg älgfärs
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt

Västerbottenmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl västerbottenost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 600 g potatis
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 150 g kantareller
  • Krispsallad
  • Tomat
  • Rödlök

Älghamburgare med västerbottenmajonnäs och kantareller

Det här receptet passar att laga med:
Älgfärs

Gör så här:

    1. Blanda grädde och ströbröd i en skål, ställ åt sidan. Blanda sedan i alla andra ingredienser i färsen och blanda ihop med gräddblandningen. 

    2. Klyfta potatisen, lägg i en ugnsfast form, salta och ringla över olja och smör. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. 

    3. Stek kantarellerna på låg värme tills dem blivit blanka, tillsätt då 1 msk smör och fortsätt steka ca 5 minuter tills dom får en gyllenbrun färg.

    4. Forma hamburgare av färsen och stek på medelhög värme i en panna 4-5 minuter per sida. Lägg åt sidan för att vila. 

    5. Blanda ingredienserna till majonnäsen och ställ åt sidan. 

    6. Montera din hamburgare med kantareller, sallad och västerbottenmajonnäs. Servera med potatisklyftor!

Fler recept

  • Gräddig falukorvsgratäng med ris
    4 port
    Falukorv
  • Merguez med krämig risoni
    4 port
    Merguez
  • Skinkstek med gräddig kantarellsås och pressad potatis
    4 port
    Skinkstek
  • Hjortchorizo med ugnsgrönsaker och stekpannebröd
    4 port
    Hjortchorizo

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA