
Innanlår
Ekologiskt innanlår är mört och magert nötkött, perfekt för snabb tillagning. Passar lika bra till lövbiff, stek eller råbiff.
Perfekt för snabba rätter som lövbiff
Om vårt innanlår
100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt nötkött.
Var sitter detaljen?
Innanlåret sitter på insidan av djurets bakre lår och består av två muskler som ligger tätt ihop.

Så tillagar du innanlår
Innertemperatur
Tillagningstips
Grilla innanlår
Se till att köttet är rumstempererat innan tillagning. Skiva innanlåret tunt till lövbiff och skär mot muskelfibrerna för att behålla saftigheten. Banka ut skivorna med en kötthammare eller stekpanna och salta i god tid så att smaken hinner tränga in. Grilla på direkt värme i cirka 30 sekunder per sida och servera på heta tallrikar med ett smakrikt kryddsmör.
Steka innanlår
Se till att köttet är rumstempererat innan tillagning. Skiva tunna skivor om du inte har färdigskivade bitar och banka ut dem med en kötthammare eller stekpanna. Salta i god tid för att få en jämn och tydlig smak. Stek köttet hastigt i en mycket het panna, cirka 10–15 sekunder per sida. Servera på heta tallrikar med ett smakrikt kryddsmör.
Innanlår i ugn
Se till att innanlåret har rumstemperatur och salta i god tid för en jämn och tydlig smak. Torka av köttet för en finare stekyta och bryn det i en het stekpanna, cirka 2 minuter per sida. Tillaga sedan i ugn på 175 grader eller lägre. Ta ut steken strax innan den når önskad innertemperatur och låt den vila i minst 10–15 minuter. Skär upp steken mot muskelfibrerna för att minimera tuggmotståndet.
Recept med nötkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.