Kabanoss

Kryddig och alspånsrökt kabanoss på ekologiskt svenskt griskött. Smaksatt med paprika, vitlök och cayenne.
Den polska korven kabanoss är föregångaren till våra svenska ölkorvar.

Innehållsförteckning

Svenskt griskött*, vatten, salt, kryddor* (bla. paprika, chili, vitlök), antioxidationsmedel E300, E331, konserveringsmedel E250. * = ekologisk ingrediens stoppad i fårfjälster.

Näringsvärde per 100 g

Energi 1120kJ/270 kcal, fett 22g (Varav mättat fett 8g), Kolhydrater 0,5 g (varav sockerart 0,2g), protein 15 g, salt 1,9 g Kötthalt 90%

Om vår kabanoss

Kabanoss är en kryddig, grovmald och alspånsrökt korv fylld med ekologiskt, svenskt fläskkött. Korven har en robust smakprofil med paprika, cayennepeppar, vitlök och en hint av kummin som ger karaktär och värme. Röken från alspånet och den höga kötthalten på 90% ger korven en kraftig och djup smak som passar lika bra på grillen som i en mustig gryta.

Så tillagar du kabanoss

Kabanoss är redan rökt och klar att ätas men blir såklart godast tillagad. Stek den i panna eller grilla och ät i tunnbröd eller korvbröd. Såklart även god att servera med rostad potatis, surkål och en klick stark senap.

Recept med korv

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.