Karré benfri
Ekologisk fläskkarré utan ben. Välmarmorerad och smakrik, perfekt att steka, grilla eller tillaga långsamt i gryta.
Fläskkarré är det klassiska köttet för pulled pork.
Om vår benfria karré
Fläskkarré är en smakrik och marmorerad detalj från grisens framdel. Den naturliga fetthalten på cirka 11 % gör att köttet håller sig saftigt oavsett om det långsamt tillagas i gryta, steks i panna eller får en snabb grillning. Det är en mångsidig styckdetalj som fungerar lika bra hel som i skivor eller tärnad. Vårt fläskkött är ekologiskt, KRAV-märkt och kommer från svenska gårdar där grisarna alltid har tillgång till utevistelse, bökar i jorden och får ekologiskt foder som ger köttet dess fina milda smak.
100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt fläskkött.
Var sitter detaljen?
Att karré även kallas grisnacke eller grishals avslöjar en del om var detaljen sitter. Karré är framdelskött som du hittar mellan huvudet och kotlettraden på grisen och motsvarar nötdjurets högrev och nacke.
Så tillagar du benfri karré
Fläskkarré är en mångsidig detalj som blir saftig och smakrik oavsett tillagningssätt. För en mör och djup smak kan du tillaga hela biten långsamt i ugn eller gryta, gärna med örter, vitlök och buljong. Skivad karré gör sig utmärkt på grillen – grilla snabbt på hög värme för en karamelliserad yta och efterstek på lägre värme tills köttet är genomstekt. Vill du steka i panna, se till att få en ordentlig stekyta och låt köttet vila några minuter innan servering för att bevara saftigheten.
Innertemperatur
75°C
Välstekt
Recept med fläskkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


