Banh mi - vietnamesisk macka

1 h
4 port

Ingredienser

  • 1 kg bogbladskotletter
  • 1 msk hoisinsås
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 2 msk japans soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • 2 morötter
  • 1 röd lök
  • 1 gurka
  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • Vitkål
  • 1 kruka koriander
  • 1 baguette

Chilimajo

  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 msk schirachasås
  • 1 tsk salt

Gör så här

    1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och marinera bogbladskotletterna. Låt ligga i kylen helst över natten men annars minst 30 minuter.
    2. Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret smälter. Hacka under tiden löken och skiva gurkan. Häll hälften av ättiksblandningen i en skål och lägg i gurkan, lägg löken i andra hälften. Låt stå minst 30 minuter. Blanda även ihop din chilimajonnäs och hacka vitkål/morötter. 

    3. Grilla eller stek ditt kött tills du når en innertemperatur på 70 grader, ta av och låt vila i en skål så alla safter samlas, spara dom. 

    4. Dela baguetten på mitten och stek i en klick smör tills brödet blir krispigt. 

    5. Skiva upp köttet och lägg ner i samma skål som köttet vilat i, blanda runt och låt vätskan marineras in i köttskivorna. 

    6. Servera allt i ett krispigt bröd eller bjud på en härlig buffé där alla får göra sina egna mackor.


Fler recept med bogbladskotletter

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!