
Banh mi - vietnamesisk macka
1 h
4 port
Ingredienser
- 1 kg bogbladskotletter
- 1 msk hoisinsås
- 1 msk färsk riven ingefära
- 1 klyfta vitlök
- 0.5 tsk sambal oelek
- 2 msk japans soja
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
Tillbehör
- 2 morötter
- 1 röd lök
- 1 gurka
- 1 dl ättika
- 2 dl strösocker
- 2 dl vatten
- Vitkål
- 1 kruka koriander
- 1 baguette
Chilimajo
- 1.5 dl majonnäs
- 1 msk schirachasås
- 1 tsk salt
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och marinera bogbladskotletterna. Låt ligga i kylen helst över natten men annars minst 30 minuter.
-
Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret smälter. Hacka under tiden löken och skiva gurkan. Häll hälften av ättiksblandningen i en skål och lägg i gurkan, lägg löken i andra hälften. Låt stå minst 30 minuter. Blanda även ihop din chilimajonnäs och hacka vitkål/morötter.
-
Grilla eller stek ditt kött tills du når en innertemperatur på 70 grader, ta av och låt vila i en skål så alla safter samlas, spara dom.
-
Dela baguetten på mitten och stek i en klick smör tills brödet blir krispigt.
-
Skiva upp köttet och lägg ner i samma skål som köttet vilat i, blanda runt och låt vätskan marineras in i köttskivorna.
-
Servera allt i ett krispigt bröd eller bjud på en härlig buffé där alla får göra sina egna mackor.