Fläskkotletter med hoisinsås
1 h
4–5 port
Ingredienser
Gurksallad
- 1 gurka
- 1 msk sesamolja
- 2 msk risvinäger
- 3 msk japansk soja
- 1 dl hackad koriander
- 1 msk sesamfrön
Pak choi-sallad
- 3 msk vitvinsvinäger
- 1 msk sesamolja
- 1 msk japansk soja
- 1 msk fish sauce
- 2 msk riven fryst ingefära
- 250 g pak choi
- 2 morötter
- 2 salladslökar
Fläskkotletter
- 2 msk japansk soja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk sesamolja
- 1 dl hosinsås
- 1 kg bogbladskotletter, premiumkotletter eller skivad fläskkarré
Gör så här
Gurksallad
- Skär gurkan i kvartar.
- Blanda dressingen i en skål och lägg ner gurkan i dressingen. Låt stå under tiden du lagar klart maten.
- Blanda ner koriander innan servering och toppa med sesamfrön.
Pak choi-sallad
- Blanda vitvinsvinäger, sesamolja, japansk soja, fish sauce och riven ingefära i en bunke.
- Skär pak choi i ca 1,5 cm stora skivor och skölj ordentligt.
- Hyvla remsor av morötterna och finstrimla salladslöken.
- Blanda grönsakerna med dressingen och ställ åt sidan tills maten är klar.
Bogbladskotletter
- Ta fram köttet i tid och låt det bli rumstempererat.
- Blanda japansk soja, riven vitlök, sesamolja och hoisinsås i en bunke.
- Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och stek köttet i omgångar tills det fått fin färg. Pensla under tiden med marinaden. Kontrollera att köttet fått en innertemperatur på 70 grader. Låt köttet vila ca 5 minuter innan du skär upp det. Servera med pak choi-sallad, gurksallad och ris.


