Fläskkotletter med hoisinsås

1 h
4–5 port

Ingredienser

Gurksallad

  • 1 gurka
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk japansk soja
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 msk sesamfrön

Pak choi-sallad

  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk fish sauce
  • 2 msk riven fryst ingefära
  • 250 g pak choi
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar

Fläskkotletter

  • 2 msk japansk soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk sesamolja
  • 1 dl hosinsås
  • 1 kg bogbladskotletter, premiumkotletter eller skivad fläskkarré

Gör så här

Gurksallad

  1. Skär gurkan i kvartar.
  2. Blanda dressingen i en skål och lägg ner gurkan i dressingen. Låt stå under tiden du lagar klart maten.
  3. Blanda ner koriander innan servering och toppa med sesamfrön.

Pak choi-sallad

  1. Blanda vitvinsvinäger, sesamolja, japansk soja, fish sauce och riven ingefära i en bunke.
  2. Skär pak choi i ca 1,5 cm stora skivor och skölj ordentligt.
  3. Hyvla remsor av morötterna och finstrimla salladslöken.
  4. Blanda grönsakerna med dressingen och ställ åt sidan tills maten är klar.

Bogbladskotletter

  1. Ta fram köttet i tid och låt det bli rumstempererat.
  2. Blanda japansk soja, riven vitlök, sesamolja och hoisinsås i en bunke.
  3. Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och stek köttet i omgångar tills det fått fin färg. Pensla under tiden med marinaden. Kontrollera att köttet fått en innertemperatur på 70 grader. Låt köttet vila ca 5 minuter innan du skär upp det. Servera med pak choi-sallad, gurksallad och ris.

Fler recept med bogbladskotletter, premiumkotletter

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!