Fläskkotletter med chimichurri
1 h
4–5 port
Ingredienser
- 1 paket fläskkotletter (bogbladskotlett, premiumkotlett...)
- Grillolja
Ugnsbakad potatis
- 450 g delikatesspotatis
- Olivolja
- Salt och peppar
- 1 tsk vitlökspulver
- Parmesanost
- Persilja
Chimichurri
- 1 kruka persilja, hackad
- 1 röd chili, hackad/finhackad
- 1 stor vitlöksklyfta hackad/finhackad
- 5 msk olivolja
- 1 msk pressad citronsaft
- Flingsalt
Tomatsallad
- 1 tomat, hackad
- 1 rödlök, hackad
- Flingsalt
- 2 msk olivolja
Gör så här
- Marinera kotletterna. Lägg kotletterna i en plastpåse tillsammans med grillolja, gärna över natten.
- Ta fram köttet i god tid före tillagning så att det är rumstempererat när det är dags för stekning/grillning.
Chimichurri
- Blanda ihop ingredienserna till chimichurrin och låt stå i kylen cirka 1-2 h innan servering så sätter sig smakerna ordentligt.
Ugnsrostad potatis
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda potatisarna med olivolja, vitlökspulver, salt och peppar. Lägg på en plåt och tillaga i ugn ca 30 min. Du kan även använda aifryer på 195 grader i 17 minuter, eller en het grill
Tomatsallad
- Blanda ihop ingredienserna till tomatsalladen. Smaka av med salt och peppar.
Grilla
- Grilla kotletterna några minuter per sida tills innertemperaturen nått 70 grader.
- Låt köttet vila lite innan servering. Häll över chimichurrin. Spara gärna lite som extra sås för den som önskar.
- Strö riven parmesan och hackad persilja på potatisen just innan servering.
- Servera!


