Birria tacos

1h
4 port

Ingredienser

  • 450 g blandfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 torkade anchochili, urkärnade och mixade
  • 2 msk tomatpure
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk ingefärakrydda
  • 1 tsk kanel
  • Salt och peppar
  • 400 g krossade tomater plus 400 g vatten (fyll vatten i tomatförpackningen)

 

Tillbehör

  • 1 stor tomat, hackad
  • 1 rödlök, hackad
  • Gräddfil
  • Persilja
  • Lime
  • Tortillabröd, små
  • Riven ost
  • Såsen från grytan

Gör så här

  1. Börja med att blötlägga chilin i kokande vatten så att den mjuknar
  2. Fräs blandfärsen i lite olivolja i en gryta, salt och peppar och ställ åt sidan
  3. Mixa chilin till en paste
  4. Stek lök och vitlök
  5. Lägg i färsen igen och tillsätt tomatpuré och kryddor, stek lite till
  6. Häll på vatten, krossade tomater och mixad chili
  7. Lägg på locket och låt puttra i cirka 45 minuter, smaka av emellanåt till önskad smak
  8. Plocka ut färsen med hjälp av en hålslev och lägg på en tallrik
  9. Doppa tortillabröden i såsen från grytan
  10. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg på brödet 
  11. Strö över riven ost
  12. Lägg på köttet och stek på båda sidor tills osten börjat smälta och brödet fått en gyllenbrun färg
  13. Blanda ihop tomat, lök, olivolja salt och peppar till en salsa
  14. Servera tacon med salsa, sås från grytan, gräddfil, hackad persilja och lime

Fler recept med blandfärs, nötfärs, högrevsfärs

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!