Birria tacos
1h
4 port
Ingredienser
- 450 g blandfärs
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 3 torkade anchochili, urkärnade och mixade
- 2 msk tomatpure
- 1 msk spiskummin
- 1 msk oregano
- 1 msk lökpulver
- 1 msk ingefärakrydda
- 1 tsk kanel
- Salt och peppar
- 400 g krossade tomater plus 400 g vatten (fyll vatten i tomatförpackningen)
Tillbehör
- 1 stor tomat, hackad
- 1 rödlök, hackad
- Gräddfil
- Persilja
- Lime
- Tortillabröd, små
- Riven ost
- Såsen från grytan
Gör så här
- Börja med att blötlägga chilin i kokande vatten så att den mjuknar
- Fräs blandfärsen i lite olivolja i en gryta, salt och peppar och ställ åt sidan
- Mixa chilin till en paste
- Stek lök och vitlök
- Lägg i färsen igen och tillsätt tomatpuré och kryddor, stek lite till
- Häll på vatten, krossade tomater och mixad chili
- Lägg på locket och låt puttra i cirka 45 minuter, smaka av emellanåt till önskad smak
- Plocka ut färsen med hjälp av en hålslev och lägg på en tallrik
- Doppa tortillabröden i såsen från grytan
- Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg på brödet
- Strö över riven ost
- Lägg på köttet och stek på båda sidor tills osten börjat smälta och brödet fått en gyllenbrun färg
- Blanda ihop tomat, lök, olivolja salt och peppar till en salsa
- Servera tacon med salsa, sås från grytan, gräddfil, hackad persilja och lime


