Blandfärspaj med kantareller

1 h
4 port

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1 färdig pajdeg
  • 1 burk konserverade kantareller
  • Några färska kantareller (valfritt)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 msk tomatpuré
  • Smör
  • Salt och peppar
  • Oregano
  • Hackad persilja

 

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl riven ost
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader (beroende på ugn och vilket pajskal man använder)
  2. Lägg pajskalet i en form och nagga med gaffel
  3. Förgrädda cirka 5-10 minuter
  4. Stek färsen i smör, tillsätt tomatpuré, lök och vitlök
  5. Häll i de konserverade kantarellerna
  6. Lägg till salt, oregano och peppar
  7. Stek de färska svamparna separat, först i torr panna, tillsätt sedan smör, salt och peppar
  8. Vispa ihop ägg, crème fraiche, vispgrädde, ost, salt och peppar
  9. Lägg köttfärsblandningen i formen och fördela jämt
  10. Häll på stanningen så att den kommer överallt och rör ner lite med en gaffel
  11. Grädda i ugnen cirka 30-40 minuter tills äggen stelnat och pajen fått färg
  12. Toppa med smörstekta kantareller och hackad persilja

Fler recept med blandfärs

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!