
Blandfärspaj med kantareller
1 h
4 port
Ingredienser
- 400 g blandfärs
- 1 färdig pajdeg
- 1 burk konserverade kantareller
- Några färska kantareller (valfritt)
- 1 gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 3 msk tomatpuré
- Smör
- Salt och peppar
- Oregano
- Hackad persilja
Äggstanning
- 3 ägg
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl riven ost
- Salt och peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader (beroende på ugn och vilket pajskal man använder)
- Lägg pajskalet i en form och nagga med gaffel
- Förgrädda cirka 5-10 minuter
- Stek färsen i smör, tillsätt tomatpuré, lök och vitlök
- Häll i de konserverade kantarellerna
- Lägg till salt, oregano och peppar
- Stek de färska svamparna separat, först i torr panna, tillsätt sedan smör, salt och peppar
- Vispa ihop ägg, crème fraiche, vispgrädde, ost, salt och peppar
- Lägg köttfärsblandningen i formen och fördela jämt
- Häll på stanningen så att den kommer överallt och rör ner lite med en gaffel
- Grädda i ugnen cirka 30-40 minuter tills äggen stelnat och pajen fått färg
- Toppa med smörstekta kantareller och hackad persilja