ca 40 min
ca 6-8 port

Hamburgare

  • ca 1 kg högrevsfärs

  • salt och peppar
  • 6 st hamburgarbröd
  • 150 g ost i skivor (gärna cheddar eller gruyère)
  • 6 st salladsblad
  • 2 st skivade tomater
  • 6 st saltgurkor
  • 750 g potatis
  • olja till fritering

Majonnäs

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 1/2 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 st torkad chipotle alt 1 msk chipotlepaste

Picklad rödlök

  • 2 st rödlökar
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättika
  • 3 dl vatten

Burgare med chipotlemajo

Det här receptet passar att laga med:
Högrevsfärs, Nötfärs

Gör så här:

  1. Skala rödlöken och skär den i skivor. Koka upp socker, ättika och vatten. Ta av lagen från värmen och lägg i löken och låt den svalna. Låt löken stå och dra i lagen så länge som möjlgt, gärna kvällen innan.
  2. När du gör egen majonnäs är det viktigt att tänka på att alla ingredienser har samma temperatur så låt alla kylvaror stå framme en stund innan du börjar laga. Börja med att blanda ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan lite i taget och vispa konstant under tiden. Smaka av med salt och peppar och tillsätt sedan chipotle. Om du använder torkad chili hacka då chilin i små bitar och blanda den med lite olja innan du tillsätter den i den färdiga majonnäsen. 
  3. Salta och peppra köttfärsen och forma till burgare. Tänk på att inte trycka ihop köttet för mycket då det lätt blir en väldigt kompakt burgare.
  4. Lägg burgarna på grillen. Grilla burgarna så de får en fin stekyta och är saftiga inuti, tills den når en innertemp på 55 grader. Lägg då burgare på indirekt värme och lägg på osten när burgaren kommer upp i 58 grader ta av och låt vila ett par minuter. 
  5. Skär potatisen i stänger och förkoka dessa. Fritera sen potatisen i olja (180 grader) i en kastrull alternativt tillaga dem på en plåt i ugn, strö över lite flingsalt. 
  6. Bygg sedan ihop dina burgare med sallad, tomat, majonnäs och rödlöken. Servera burgarna med pommes och saltgurka.

Fler recept med Högrevsfärs, Nötfärs

  • Köttbullar med julsmak
    8–10 port
    Nötfärs| fläskfärs
  • Baconlindad köttfärslimpa
    4 port
    Nötfärs
  • Chili med bönor och kikärtor
    4–6 port
    Nötfärs
  • Boeuf Bourguignon med högrevsfärs
    4 port
    Högrevsfärs| nötfärs| bacon| rimmat sidfläsk

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA