45 min
4 port

Ingredienser

  • 450 g nötfärs
  • 6–8 lasagneplattor
  • 1 morot, hackad
  • ½ gul lök, hackade
  • 2 selleristjälkar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk chiliflakes
  • Salt och peppar
  • 400 g passerade tomater
  • 200 g finkrossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • Parmesan
  • Basilika

Lasagnesoppa

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs

Gör så här:

  1. Hacka alla grönsaker och fräs dem i en skvätt olivolja.
  2. Tillsätt färsen och stek några minuter.
  3. Häll på tomatpuré och fortsätt steka.
  4. Lägg i kryddorna.
  5. Häll på passerade tomater, krossade tomater, vatten och kalvfond.
  6. Låt koka ihop en stund.
  7. Bryt av lasagneplattorna och lägg ner dem i soppan.
  8. Låt koka cirka 10 minuter tills de blivit mjuka.
  9. Servera med parmesan och basilika.

Fler recept med Nötfärs

  • Köttbullar med julsmak
    8–10 port
    Nötfärs| fläskfärs
  • Baconlindad köttfärslimpa
    4 port
    Nötfärs
  • Chili med bönor och kikärtor
    4–6 port
    Nötfärs
  • Boeuf Bourguignon med högrevsfärs
    4 port
    Högrevsfärs| nötfärs| bacon| rimmat sidfläsk

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA