Pasta Carbonara

30 min
4 port
  • 6 st ägg
  • 50 g parmesanost
  • 50 g pecorino
  • Svartpeppar
  • 250 g alspånsrökt bacon
  • 400 g spaghetti
  • Persilja att toppa med
  • Extra parmesan att toppa med

 

Gör så här

  1. Börja med att ta fram en skål som tål värme
  2. Knäck två stycken hela ägg och fyra stycken äggulor i skålen
  3. Tillsätt riven parmesan och riven pecorino
  4. Krydda med svartpeppar
  5. Låt blandningen stå en stund
  6. Stek pancettan utan något extra fett tills den blir krispig och ställ sedan åt sidan
  7. Koka pastan cirka två minuter mindre än anvisningarna
  8. Ta pancettan från stekpannan och häll ner i äggblandningen
  9. Lyft sedan upp pastan med passande slev, utan att låta rinna av i ett durkslag
  10. Rör om allting och tillsätt sedan 3-4 slevar med pastavatten
  11. Tillsätt mer pastavatten om du vill ha pastan mer krämig
  12. Häll upp pastan och toppa med svartpeppar, parmesan och persilja

Fler recept med bacon

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!