Pasta Carbonara
30 min
4 port
- 6 st ägg
- 50 g parmesanost
- 50 g pecorino
- Svartpeppar
- 250 g alspånsrökt bacon
- 400 g spaghetti
- Persilja att toppa med
- Extra parmesan att toppa med
Gör så här
- Börja med att ta fram en skål som tål värme
- Knäck två stycken hela ägg och fyra stycken äggulor i skålen
- Tillsätt riven parmesan och riven pecorino
- Krydda med svartpeppar
- Låt blandningen stå en stund
- Stek pancettan utan något extra fett tills den blir krispig och ställ sedan åt sidan
- Koka pastan cirka två minuter mindre än anvisningarna
- Ta pancettan från stekpannan och häll ner i äggblandningen
- Lyft sedan upp pastan med passande slev, utan att låta rinna av i ett durkslag
- Rör om allting och tillsätt sedan 3-4 slevar med pastavatten
- Tillsätt mer pastavatten om du vill ha pastan mer krämig
- Häll upp pastan och toppa med svartpeppar, parmesan och persilja


