Cowboysoppa med nötfärs

30 min
4 port

Ingredienser

  • Ca 500 g nötfärs
  • 1 rättika, tärnad
  • 1 stor morot, skalad och tärnad
  • ½ purjolök, skivad
  • ½ vitkål, strimlad
  • 3-4 potatisar, skalade och tärnade
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 400 g krossade tomater
  • 7 dl köttbuljong
  • 3 msk soja
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tärna och skiva alla rotfrukter
  2. Bryn köttet och tillsätt salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver
  3. Lägg ner purjolök, vitkål, rättika, morot och potatis i kastrullen/grytan
  4. Blanda allting
  5. Häll på tomater, soja och buljong
  6. Låt sjuda under lock cirka 15-20 minuter så att allt mjuknat
  7. Servera med toppad persilja

Fler recept med nötfärs

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!