30 min
4 port

Ingredienser

  • 1 falukorv
  • 100 g tomater
  • 1 gul lök
  • 50 g ost (gärna lagrad)
  • 100 g bacon
  • 1 msk tomatpure
  • 1 msk senap
  • 600 g potatis

Senapskräm

  • 2.5 dl creme fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk sötstark senap
  • 2 tsk salt

Ugnsbakad falukorv med bacon och senapskräm

Det här receptet passar att laga med:
Falukorv

Gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen i en kastrull fyll på med vatten och låt koka i ca 25 minuter.
  2. Skiva tomaten och löken. Skär skåror i falukorven och fyll med tomat och lök. Får du lök och tomater över är det bara sprida ut det runt falukorven i ugnsformen.

  3. Dela baconet på mitten och lägg tvärs över falukorven, dra en sträng tomatpure samt senap på falukorven och lägg sedan osten ovanpå. Salta och peppra korven och ställ in mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. 

  4. Blanda creme fraiche med senapen och smaka upp med salt.

Fler recept med Falukorv

  • Stekt falukorv med pepparrotssås
    ca 4 port
    Falukorv
  • Ugnsfalukorv med äpple, curry och potatisstomp
    ca 4 port
    Falukorv

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA