30 min
4 port

Ingredienser

  • 1 falukorv
  • 100 g tomater
  • 1 gul lök
  • 50 g ost (gärna lagrad)
  • 100 g bacon
  • 1 msk tomatpure
  • 1 msk senap
  • 600 g potatis

Senapskräm

  • 2.5 dl creme fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk sötstark senap
  • 2 tsk salt

Ugnsbakad falukorv med bacon och senapskräm

Det här receptet passar att laga med:
Falukorv

Gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen i en kastrull fyll på med vatten och låt koka i ca 25 minuter.
  2. Skiva tomaten och löken. Skär skåror i falukorven och fyll med tomat och lök. Får du lök och tomater över är det bara sprida ut det runt falukorven i ugnsformen.

  3. Dela baconet på mitten och lägg tvärs över falukorven, dra en sträng tomatpure samt senap på falukorven och lägg sedan osten ovanpå. Salta och peppra korven och ställ in mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. 

  4. Blanda creme fraiche med senapen och smaka upp med salt.

Fler recept med Falukorv

  • Korvstroganoff med ris
    4 port
    Falukorv
  • Stuvade makaroner med falukorv
    4 port
    Falukorv
  • Stekt falukorv med pepparrotssås
    ca 4 port
    Falukorv
  • Ugnsfalukorv med äpple, curry och potatisstomp
    ca 4 port
    Falukorv

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA