Ugnsbakad falukorv med bacon och senapskräm

30 min
4 port

Ingredienser

  • 1 falukorv (går bra med kycklingmiddagskorv)
  • 100 g tomater
  • 1 gul lök
  • 50 g ost (gärna lagrad)
  • 100 g bacon
  • 1 msk tomatpure
  • 1 msk senap
  • 600 g potatis

Senapskräm

  • 2.5 dl creme fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk sötstark senap
  • 2 tsk salt

Gör så här

 
  1.  Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen i en kastrull fyll på med vatten och låt koka i ca 25 minuter.
  2. Skiva tomaten och löken. Skär skåror i falukorven och fyll med tomat och lök. Får du lök och tomater över är det bara sprida ut det runt falukorven i ugnsformen.

     

  3. Dela baconet på mitten och lägg tvärs över falukorven, dra en sträng tomatpure samt senap på falukorven och lägg sedan osten ovanpå. Salta och peppra korven och ställ in mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. 

  4. Blanda creme fraiche med senapen och smaka upp med salt.

Fler recept med falukorv, kycklingmiddagskorv

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!