Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
45 min
4 port

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 dl jasminris

Korvstroganoff med ris

Det här receptet passar att laga med:
Falukorv

Gör så här:

    1. Skiva upp falukorven och skär därefter i kvartar. Hacka upp löken och lägg åt sidan.

    2. Stek falukorven på medelvärme i en klick smör tills den får en fin gyllenbrun färg. Lägg då i lök och tomatpuré och stek tillsammns till löken blir glansig och fin.  

    3. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. 

    4. Häll i grädde, mjölk och dijonsenap i stekpannan och låt koka ihop. 

    5. Servera stroganoffen med ris. 

Fler recept med Falukorv

  • Stuvade makaroner med falukorv
    4 port
    Falukorv
  • Ugnsbakad falukorv med bacon och senapskräm
    4 port
    Falukorv
  • Stekt falukorv med pepparrotssås
    ca 4 port
    Falukorv
  • Ugnsfalukorv med äpple, curry och potatisstomp
    ca 4 port
    Falukorv

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA