Korvstroganoff med ris

45 min
4 port

Ingredienser

  • 500 g falukorv (går bra med kycklingmiddagskorv)
  • 1 gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 dl jasminris

Gör så här

    1. Skiva upp falukorven och skär därefter i kvartar. Hacka upp löken och lägg åt sidan.

    2. Stek falukorven på medelvärme i en klick smör tills den får en fin gyllenbrun färg. Lägg då i lök och tomatpuré och stek tillsammns till löken blir glansig och fin.  

    3. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. 

    4. Häll i grädde, mjölk och dijonsenap i stekpannan och låt koka ihop. 

    5. Servera stroganoffen med ris. 

Fler recept med falukorv, kycklingsmiddagskorv

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!