45 min
4 port

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 dl jasminris

Korvstroganoff med ris

Det här receptet passar att laga med:
Falukorv

Gör så här:

    1. Skiva upp falukorven och skär därefter i kvartar. Hacka upp löken och lägg åt sidan.

    2. Stek falukorven på medelvärme i en klick smör tills den får en fin gyllenbrun färg. Lägg då i lök och tomatpuré och stek tillsammns till löken blir glansig och fin.  

    3. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. 

    4. Häll i grädde, mjölk och dijonsenap i stekpannan och låt koka ihop. 

    5. Servera stroganoffen med ris. 

Fler recept med Falukorv

  • Stuvade makaroner med falukorv
    4 port
    Falukorv
  • Ugnsbakad falukorv med bacon och senapskräm
    4 port
    Falukorv
  • Stekt falukorv med pepparrotssås
    ca 4 port
    Falukorv
  • Ugnsfalukorv med äpple, curry och potatisstomp
    ca 4 port
    Falukorv

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA