
Korvstroganoff med ris
45 min
4 port
Ingredienser
- 500 g falukorv (går bra med kycklingmiddagskorv)
- 1 gul lök
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk dijonsenap
- 2.5 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 dl jasminris
Gör så här
-
Skiva upp falukorven och skär därefter i kvartar. Hacka upp löken och lägg åt sidan.
-
Stek falukorven på medelvärme i en klick smör tills den får en fin gyllenbrun färg. Lägg då i lök och tomatpuré och stek tillsammns till löken blir glansig och fin.
-
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
-
Häll i grädde, mjölk och dijonsenap i stekpannan och låt koka ihop.
-
Servera stroganoffen med ris.