
Garam masala
30 min
4 port
Ingredienser
- 1 schalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk riven ingefära
- 2 msk tomatpuré
- 1,5 msk garam masala
- 1 burk hela konserverade tomater
- 200 g krossade tomater
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 100 g färsk spenat
- 1 förpackning kikärtor
- 1 förpackning eldost
- Rapsolja
Gör så här
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
- Skär eldosten i 1 cm tjocka skivor och dela dem i kvartar så att du får ca 2*2 cm stora bitar.
- Häll av kikärtorna i ett durkslag och skölj med kallt vatten.
- Hetta upp rapsolja i en stor panna.
- Stek eldosten gyllene och lägg åt sidan.
- I samma panna fräser du lök, vitlök, ingefära, garam masala, kikärtor och tomatpuré i ett par minuter.
- Mosa de hela konserverade tomaterna med en hand eller gaffel och häll ner i stekpannan. Tillsätt krossade tomater och matlagningsgrädde innan du rör om.
- Låt allt puttra i ca 5 minuter innan du vänder ner spenaten.
- Toppa med eldost och servera med ris.