Garam masala

30 min
4 port

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 msk garam masala
  • 1 burk hela konserverade tomater
  • 200 g krossade tomater
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 100 g färsk spenat
  • 1 förpackning kikärtor
  • 1 förpackning eldost
  • Rapsolja

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  2. Skär eldosten i 1 cm tjocka skivor och dela dem i kvartar så att du får ca 2*2 cm stora bitar.
  3. Häll av kikärtorna i ett durkslag och skölj med kallt vatten.
  4. Hetta upp rapsolja i en stor panna.
  5. Stek eldosten gyllene och lägg åt sidan.
  6. I samma panna fräser du lök, vitlök, ingefära, garam masala, kikärtor och tomatpuré i ett par minuter.
  7. Mosa de hela konserverade tomaterna med en hand eller gaffel och häll ner i stekpannan. Tillsätt krossade tomater och matlagningsgrädde innan du rör om.
  8. Låt allt puttra i ca 5 minuter innan du vänder ner spenaten.
  9. Toppa med eldost och servera med ris.

Fler goda recept

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!