Eldostsallad
30 min
2 port
Ingredienser
- 1 eldost, skivad
- 0,5 romansallad, hela blad
- 1 rödbeta, tunt skivad med mandolin
- 0,5 gurka, hyvlad med mandolin
- 5–6 körsbärstomater, skurna i båtar
- Bulgur
- 1 hönsbuljongtärning
- 0,5 salladsost
- 1 schalottenlök, skivad
- Färsk oregano
- Honung
Gör så här
- Börja med att tillreda bulgur. Koka enligt instruktionerna, men ha i en hönsbuljongtärning istället för salt.
- Låt svalna något och smula sedan ner salladsosten. Rör om väl så att allt blir riktigt krämigt.
- Skiva och stek eldosten gyllene på båda sidor i lite olivolja.
- Lägg upp tjusigt med romansallad, gurka, körsbärstomater, schalottenlök, bulgurröra, rödbeta och eldost. Toppa med oregano eller annan ört.
- Ringla eventuellt över lite honung.


