Eldostsallad

30 min
2 port

Ingredienser

  • 1 eldost, skivad
  • 0,5 romansallad, hela blad
  • 1 rödbeta, tunt skivad med mandolin
  • 0,5 gurka, hyvlad med mandolin
  • 5–6 körsbärstomater, skurna i båtar
  • Bulgur
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 0,5 salladsost
  • 1 schalottenlök, skivad
  • Färsk oregano
  • Honung

Gör så här

  1. Börja med att tillreda bulgur. Koka enligt instruktionerna, men ha i en hönsbuljongtärning istället för salt.
  2. Låt svalna något och smula sedan ner salladsosten. Rör om väl så att allt blir riktigt krämigt.
  3. Skiva och stek eldosten gyllene på båda sidor i lite olivolja.
  4. Lägg upp tjusigt med romansallad, gurka, körsbärstomater, schalottenlök, bulgurröra, rödbeta och eldost. Toppa med oregano eller annan ört.
  5. Ringla eventuellt över lite honung.

Fler recept med eldost

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!