Grillad fläskkotlett med chorizosmör

1 h
6 port

Ingredienser

  • 1 kg premium kotletter
  • Salt och svartpeppar
  • 1 citron
  • 4 gemsallad

Smör

  • 200 g smör
  • 50 g chorizo
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

    1. Tänd grillen. Lägg fram kotletterna ca 20 minuter före tillagning. Pressa över saften från en halv citron, salta och peppra bägge sidorna rikligt. 

    2. Dela gemsalladen på mitten och pressa över saften från en citron, salta och peppra riktligt, ringla gärna över lite olivolja också. Lägg fram smöret till ditt kryddsmör så det blir rumstempurerat. 

    3. Grilla chorizo, fläskkotletter och gemsallad. Kotletterna grillar du ca 3-4 minuter per sida på hög värme. Gemsalladen får gärna ligga på indirekt värme fram tills du ska äta så dom håller tempen. När köttet är klart låter du det vila på skärbrädan 5-10 minuter.

    4.  Finhacka chorizon och blandar upp med smöret och övriga kryddor. 

    5. Servera grillade kotletter med smör och gemsallad. Är du väldigt hungrig? Koka lite färskpotatis! 

Fler recept med premiumkotletter

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!