Grillad fläskkotlett med chorizosmör
Ingredienser
- 1 kg premium kotletter
- Salt och svartpeppar
- 1 citron
- 4 gemsallad
Smör
- 200 g smör
- 50 g chorizo
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm paprikapulver
- Salt och svartpeppar
Gör så här
-
Tänd grillen. Lägg fram kotletterna ca 20 minuter före tillagning. Pressa över saften från en halv citron, salta och peppra bägge sidorna rikligt.
-
Dela gemsalladen på mitten och pressa över saften från en citron, salta och peppra riktligt, ringla gärna över lite olivolja också. Lägg fram smöret till ditt kryddsmör så det blir rumstempurerat.
-
Grilla chorizo, fläskkotletter och gemsallad. Kotletterna grillar du ca 3-4 minuter per sida på hög värme. Gemsalladen får gärna ligga på indirekt värme fram tills du ska äta så dom håller tempen. När köttet är klart låter du det vila på skärbrädan 5-10 minuter.
-
Finhacka chorizon och blandar upp med smöret och övriga kryddor.
-
Servera grillade kotletter med smör och gemsallad. Är du väldigt hungrig? Koka lite färskpotatis!


