1 h
6 port

Ingredienser

  • ca 1 kg högrev i bit
  • 1 st lime
  • 1 msk salt
  • 0.5 msk svartpeppar

Salsa criolla

  • 250 g tomater
  • 1 lök
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 grön paprika
  • 1-2 st lime
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Tillbehör

  • 250 g pimentos de padron
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk salt

Grillat högrev med salsa criolla

Det här receptet passar att laga med:
Högrev

Gör så här:

    1. Ta fram högreven och låt ligga ute tills den når rumstemperatur. Torka av den, salta, peppra och riv över limeskal som du gnider in i köttet. Lägg på grillen på indirekt värme ca 45 minuter och 125 grader i grillen. 
    2. Hacka paprika, lök och tomater, blanda upp med olja/vinäger, limeskal och juicen från en lime och tillsätt till sist oreganon. Låt stå tills köttet är klart. 

    3. När köttet når en innertemperatur på 52 grader kan du ta av det och höja grillen till max. Lägg då även på dina pimentos. När grillen når maxvärme grillar du högreven ca 2 minuter per sida så den får en fin färg. 

    4. Servera tillsammans med några skivor lime, salsa criolla och pimentos de padron. Vill man går det givetvis bra att koka lite potatis och ha vid sidan eller göra en sallad och servera till. 


Fler recept med Högrev

  • Kalops med kokt potatis och rödbetor
    6 port
    Grytbitar| högrev
  • Pulled beef med mangosalsa och guacamole
    6 port
    Högrev
  • Högrevschili med svarta bönor och chipotle
    6-8 port
    Högrev
  • Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
    4 port
    högrev| chorizo| bacon

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA