2 h
6 port

Ingredienser

  • 1 kg rostbiff
  • Salt och svartpeppar
  • 1 msk dijonsenap

Potatissallad

  • 800 g potatis
  • 100 g sparris
  • 50 g rädisor
  • 1 rödlök
  • 50 g kapris
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk kaprisspad 
  • 1/2 tsk salt
  • Svartpeppar

Grillad rostbiff med fransk potatissallad

Det här receptet passar att laga med:
Rostbiff

Gör så här:

    1. Sätt på grillen. Skiva rostbiffen (om du inte har färdigskivad) i 1.5-2 cm tjocka skivor. Torka av den med papper och pensla därefter på ett tunt lager dijonsenap på bägge sidorna. Salta och peppra. 

    2. Du vill grilla den reverse sear, alltså på låg värme, 125 grader i grillen, ca 30 minuter tills du når en innertemperatur på 52 grader.

    3. Koka potatisen ca 30 minuter i lättsaltat vatten.  

    4. Lyft av köttet när den nått önskad temperatur och höj värmen på grillen till max. Grilla därefter ca 1-2 minuter per sida så du får en fin yta. Låt vila 10 minuter innan du skär upp, om du inte vill servera biffarna som dom är. 

    5. Skiva sparrisen och stek eller grilla ca 5 minuter. Blanda dressingen och ställ åt sidan. Hacka persilja, skiva rädissor, lök och dela upp sparrisen i önskad storlek. Lägg i en skål.

    6. Blanda ihop kokt potatis, grönsaker och dressing. Toppa med kapris, salt, peppar och eventuellt lite extra persilja. Servera med tunt skivad rostbiff. 

    7. Om du mot förmodan får rostbiff över blir det perfekt smörgåsmat imorgon! 

Fler recept

  • Helstekt rostbiff med franska smaker
    4–6 port
    Rostbiff
  • Rostbiff på planka
    6 port
    Rostbiff
  • Gårdssällskapets biff tagliata
    6-8 bufféportioner
    Rostbiff
  • Örtkryddad rostbiff med sötpotatisgratäng
    4 port
    Rostbiff

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA