
Grillad rostbiff med fransk potatissallad
Ingredienser
- 1 kg rostbiff
- Salt och svartpeppar
- 1 msk dijonsenap
Potatissallad
- 800 g potatis
- 100 g sparris
- 50 g rädisor
- 1 rödlök
- 50 g kapris
- 1 kruka persilja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- 4 msk olivolja
- 1 msk vatten
- 1 tsk kaprisspad
- 1/2 tsk salt
- Svartpeppar
Gör så här
-
Sätt på grillen. Skiva rostbiffen (om du inte har färdigskivad) i 1.5-2 cm tjocka skivor. Torka av den med papper och pensla därefter på ett tunt lager dijonsenap på bägge sidorna. Salta och peppra.
-
Du vill grilla den reverse sear, alltså på låg värme, 125 grader i grillen, ca 30 minuter tills du når en innertemperatur på 52 grader.
-
Koka potatisen ca 30 minuter i lättsaltat vatten.
-
Lyft av köttet när den nått önskad temperatur och höj värmen på grillen till max. Grilla därefter ca 1-2 minuter per sida så du får en fin yta. Låt vila 10 minuter innan du skär upp, om du inte vill servera biffarna som dom är.
-
Skiva sparrisen och stek eller grilla ca 5 minuter. Blanda dressingen och ställ åt sidan. Hacka persilja, skiva rädissor, lök och dela upp sparrisen i önskad storlek. Lägg i en skål.
-
Blanda ihop kokt potatis, grönsaker och dressing. Toppa med kapris, salt, peppar och eventuellt lite extra persilja. Servera med tunt skivad rostbiff.
-
Om du mot förmodan får rostbiff över blir det perfekt smörgåsmat imorgon!