1 h
8–10 port

Ingredienser

  • 450 g nötfärs från Gårdssällskapet
  • 450 g fläskfärs från Gårdssällskapet
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 2 tsk malen kryddnejlika
  • 2 msk skånsk senap, gärna julsenap från Gårdssällskapet
  • Rapsolja
  • Smör
  • Spritspåsar
  • Ev. engånghandskar

Köttbullar med julsmak

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs, Fläskfärs, Blandfärs

Gör så här:

  1. Riv löken och fräs den ett par minuter i rapsolja så att den blir genomlagad.
  2. Blanda samtliga ingredienser till en smet. Undvik att röra för mycket då det kan göra köttbullarna sega.
  3. Fördela smeten i spritspåsar för enklare hantering. Spritsa smeten i jämnstora bullar på en tallrik täckt av ett tunt lager rapsolja.
  4. Hetta upp rejält med rapsolja och smör i en stekpanna. Rulla köttbullarna om du önskar dem rundare. För enklare hantering kan du använda engångsplasthandskar, då fastnar inte smeten i händerna.
  5. Eftersom receptet innehåller både nöt- och fläskfärs är det viktigt att köttbullarna blir genomstekta.

Fler recept med Nötfärs, Fläskfärs, Blandfärs

  • Larb
    4 port
    Fläskfärs
  • Lasagnesoppa
    4 port
    Nötfärs| Blandfärs
  • Baconlindad köttfärslimpa
    4 port
    Nötfärs
  • Chili med bönor och kikärtor
    4–6 port
    Nötfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA