Laxpudding

60 min
4 pers

Ingredienser

  • ca 250 g gravad regnbåge skuren i tunna skivor
  • 900 g oskalad potatis
  • 1  gul lök
  • 1  kruka dill
  • 4  ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör + lite skirat smör till serveringen
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna.
  3. Skala och finhacka löken. Grovhacka dillen.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
  5. Skala potatisen och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Smöra en ugnssäker form för 4 port).
  6. Varva potatis, lax, hackad lök och dill. Understa och översta lagret ska vara potatis. Häll över äggblandningen. Klicka över smör.
  7. Tillaga i ugnen ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna något. Servera med skirat smör.

Fler recept med ägg

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!