

60 min
4 pers
Ingredienser
- ca 250 g gravad regnbåge skuren i tunna skivor
- 900 g oskalad potatis
- 1 gul lök
- 1 kruka dill
- 4 ägg
- 3 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 50 g smör + lite skirat smör till serveringen
- 1 tsk salt
- 1 krm grovmalen vitpeppar
Laxpudding
Det här receptet passar att laga med:
Ägg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna.
- Skala och finhacka löken. Grovhacka dillen.
- Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
- Skala potatisen och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Smöra en ugnssäker form för 4 port).
- Varva potatis, lax, hackad lök och dill. Understa och översta lagret ska vara potatis. Häll över äggblandningen. Klicka över smör.
- Tillaga i ugnen ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna något. Servera med skirat smör.

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA