ca 20 min + koktid
8 port
Snurror
- 2 tunnbröd eller laggbröd (se recept här)
- 200 g leverpastej
- Ca 1 dl morotsmarmelad
- eller 1 burk av Berits hjortronmarmelad från Jullådan
Supersnabb morotsmarmelad
- 250g morötter (ca 5-6 dl rivna)
- 10 g färsk ingefära (ca 1 msk)
- 4 dl syltsocker
- 2,5 dl vatten
- 1 citron
Leverpastejsnurror med hemkokt morotsmarmelad
Det här receptet passar att laga med:
Leverpastej
Gör så här:
- För att koka marmelad, skala och finriv 250g morötter.
- Blanda med syltsocker, ingefära och vatten. Låt småkoka i ca 45 minuter.
- Pressa juicen från 1 citron och blanda med marmeladen innan du mixar allt lätt i blender eller med mixerstav.
- Häll upp marmeladen i en väl rengjord burk. Det kommer att bli mycket mer än vad som behövs till snittarna så du kan njuta av det på en ostmacka med Vallrun senare!
- Låt svalna innan du gör klart snittarna.
- För att göra snurrorna, bre ett jämnt lager med leverpastej på ena sidan av tunnbrödet. Bre sedan ett tunt lager med marmelad ovanpå pastejen innan du rullar en tajt rulle längs långsidan av tunnbrödet.
- Skär ca 1 cm tjocka skivor av rullen.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA