20 - 40 min
4 port

Brödet

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 40g smör
  • Rapsolja

Bönröran

  • 1 förpackning stora vita bönor á ca 240 g avrunnen vikt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 skivor soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja 
  • 1 msk kallt vatten
  • Salt och peppar

Köttet

Poängen är att du använder det som blivit över, men ifall du blev väldigt sugen på mackan utan rester föreslår vi karré! 

  • 400 g fläskkarré
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 dl olivolja

Lunchmacka med bönröra och gårdagens grillkött

Det här receptet passar att laga med:
Fläskkarré

Gör så här:

  1. Om du inga rester har och kör på vårt tips, skär fläskkarrén i ca 2 cm tjocka skivor. 
  2. Pressa juice från citronen i en skål tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta, och resten av ingredienserna till marinaden. Lägg ner köttet i påsen och låt marinera minst 30 minuter, men gärna över natten om det går. 
  3. För att göra röran, häll av de vita bönorna i en finmaskig sil (du behöver inte skölja bönorna) och lägg i en bunke eller mixer. 
  4. Grovhacka soltorkade tomater och vitlök och blanda med bönorna, olivoljan och vattnet. Mixa till en slät röra och smaka av med salt och peppar. Om röran blir för tjock och inte går att mixa kan du tillsätta mer vatten. 
  5. Om du ska grilla idag, grilla fläskkarrén på medelhög värme tills innertemperaturen är 70-75 grader, eller du känner att köttet är fast och det inte är rosa när du skär i det. Låt vila innan du skivar det tunt.
  6. Bred smöret på båda sidorna om brödet. Hetta upp oljan i en stekpanna till medelhög värme (ca 6 på en 9-gradig skala). Stek bröden på båda sidorna tills de är gyllene och krispiga.  
  7. Servera mackan med bönröra och tunt skivat kött. 

Bönröran funkar utmärkt att göra iordning och förvara i kylen för snabb servering, och smakar gott med allt grillkött eller till och med korv! För extra snabbhet, skippa momentet att steka brödet (förutsatt att brödet du har är färskt) och rosta det istället!

Fler recept med Fläskkarré

  • Grillad fläskkarré med quinoasallad
    4 port
    Fläskkarré
  • Grillspett med melonsallad och myntayoghurt
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Katsu Sando
    4 port
    Fläskkarré
  • Nattbakad fläskkarré med rostade rotfrukter
    4-6 port
    Fläskkarré

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA