ca 2 tim
ca 6 port

Marockansk gryta

  • 1 kg grytbitar
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 msk tomatpuré

  • 2 tsk malen kanel
  • 1 msk malen spiskummin
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 0,5 msk kinesisk soja
  • 4 dl vatten
  • 2 dl rött vin
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 dl rostad mandel
  • 2 tsk gurkmeja (kan uteslutas)

Tillbehör

  • Turkisk Yoghurt

  • 5 port couscous
  • persilja
  • granatäpple


Marockansk gryta med granatäpple

Det här receptet passar att laga med:
Grytbitar

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken och vitlök. Finhacka chilin.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet i omgångar så det får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg köttet i en gryta.
  3. Fräs sedan lök, vitlök och chili ett par minuter och tillsätt sedan tomatpuré, kanel och spiskummin och låt fräsa en minut till. Lägg över i grytan och tillsätt buljongtärningar, soja, vatten och rödvin. Låt koka under lock 1-1,5 timme.
  4. Under tiden kan du strimla aprikoserna, hacka mandeln och koka couscousen tillsammans med gurkmeja
  5. Smaka av grytan och krydda med salt och svartpeppar. Vänd ner aprikoserna och låt puttra med några minuter.
  6. Avsluta med att vända ner mandeln. Servera grytan med couscousen, granatäpple, en klick yoghurt och lite persilja.

Fler recept med Grytbitar

  • Kalops med kokt potatis och rödbetor
    6 port
    Grytbitar| högrev
  • Emils Boeuf Bourguignon
    ca 6-8 port
    Högrev| Grytbitar| Fransyska

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA