Rårakor med stekt fläsk

30 min
4 port

Ingredienser

  • 500 g sidfläsk
  • 800 g fast potatis
  • Smör
  • 2 svenska äpplen
  • Rårörda lingon

Gör så här

  1. Skär sidfläsket i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  2. Tvätta och riv potatisen.
  3. Skär äpplena i klyftor.
  4. Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och stek sidfläsket till önskad krispighet.
  5. Hetta upp en till stekpanna till medelhög värme. Lägg i en klick smör i och fyll på med en fjärdedel av den rivna potatisen, mitt i stekpannan. Pressa ned potatisen med en stekspade eller baksidan på en kastrull. Låt den steka 3–4 minuter eller tills den är gyllene. Vänd på rårakan och stek tills du är nöjd.
  6. Upprepa tills all potatis gått åt.
  7. Lägg sidfläsket på hushållspapper och höj värmen på stekpannan. Stek äppelbitarna snabbt i fettet från sidfläsket.
  8. Servera rårakorna med sidfläsk, äppelklyftor och rårörda lingon.

Fler recept med rimmat sidfläsk

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!