Rårakor med stekt fläsk
30 min
4 port
Ingredienser
- 500 g sidfläsk
- 800 g fast potatis
- Smör
- 2 svenska äpplen
- Rårörda lingon
Gör så här
- Skär sidfläsket i ca 0,5 cm tjocka skivor.
- Tvätta och riv potatisen.
- Skär äpplena i klyftor.
- Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och stek sidfläsket till önskad krispighet.
- Hetta upp en till stekpanna till medelhög värme. Lägg i en klick smör i och fyll på med en fjärdedel av den rivna potatisen, mitt i stekpannan. Pressa ned potatisen med en stekspade eller baksidan på en kastrull. Låt den steka 3–4 minuter eller tills den är gyllene. Vänd på rårakan och stek tills du är nöjd.
- Upprepa tills all potatis gått åt.
- Lägg sidfläsket på hushållspapper och höj värmen på stekpannan. Stek äppelbitarna snabbt i fettet från sidfläsket.
- Servera rårakorna med sidfläsk, äppelklyftor och rårörda lingon.


