Renblodpudding med baconkompott

30 min
4 port

Ingredienser

  • 400 g renblodpudding
  • 250 g bacon
  • 2 äpplen
  • 1 rödlök

Syrlig kålsallad

  • 1 liten spetskål
  • 1 äpple
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk italiensk salladskrydda

Rårörda lingon

  • 250 g frysta lingon
  • 0,5–1 dl strösocker (Beroende på hur du vill ha dina lingon)

Gör så här

Baconkompott

  1. Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och stek baconet krispigt.
  2. Under tiden skär du äpplet och rödlöken i munsbitar.
  3. Lyft ur baconen ur pannan men behåll fettet. Tillsätt löken och låt den långsamt karamelliseras.
  4. Hacka baconet i munsbitar och tillsätt dem och äppelbitarna i pannan. Stek tills äppelbitarna är varma och servera med renblodpudding.

Syrlig kålsallad

  1. Strimla spetskål, äpple och rödlök tunt med kniv eller mandolin.
  2. Blanda olivolja, äppelcidervinäger, salt och salladskrydda till en dressing.
  3. Blanda grönsakerna med dressingen.

Rårörda lingon

  1. Häll upp de frysta lingonen i en skål och häll på sockret och rör om ordentligt. Rör med jämna mellanrum tills lingonen har tinat.

Fler goda recept

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!