Påskmaten är här – beställ din låda nu!
Påskmaten är här – beställ din låda nu!
30 min
4 port

Ingredienser

  • 400 g renblodpudding
  • 250 g bacon
  • 2 äpplen
  • 1 rödlök

Syrlig kålsallad

  • 1 liten spetskål
  • 1 äpple
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk italiensk salladskrydda

Rårörda lingon

  • 250 g frysta lingon
  • 0,5–1 dl strösocker (Beroende på hur du vill ha dina lingon)

Renblodpudding med baconkompott

Det här receptet passar att laga med:
Renblodpudding

Gör så här:

Baconkompott

  1. Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och stek baconet krispigt.
  2. Under tiden skär du äpplet och rödlöken i munsbitar.
  3. Lyft ur baconen ur pannan men behåll fettet. Tillsätt löken och låt den långsamt karamelliseras.
  4. Hacka baconet i munsbitar och tillsätt dem och äppelbitarna i pannan. Stek tills äppelbitarna är varma och servera med renblodpudding.

Syrlig kålsallad

  1. Strimla spetskål, äpple och rödlök tunt med kniv eller mandolin.
  2. Blanda olivolja, äppelcidervinäger, salt och salladskrydda till en dressing.
  3. Blanda grönsakerna med dressingen.

Rårörda lingon

  1. Häll upp de frysta lingonen i en skål och häll på sockret och rör om ordentligt. Rör med jämna mellanrum tills lingonen har tinat.

Fler recept

  • Osso buco med gremolata
    4 port
    Nötlägg
  • Viltfärsbullar
    4–5 port
    Viltfärs
  • Oxfilé med pomme duchesse
    4–6 port
    Oxfilé
  • Tjocka revbensspjäll med grönkålssallad och brysselkål
    4 port
    Tjocka revbensspjäll

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA