
Renblodpudding med baconkompott
30 min
4 port
Ingredienser
- 400 g renblodpudding
- 250 g bacon
- 2 äpplen
- 1 rödlök
Syrlig kålsallad
- 1 liten spetskål
- 1 äpple
- 1 liten rödlök
- 2 msk olivolja
- 4 msk äppelcidervinäger
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk italiensk salladskrydda
Rårörda lingon
- 250 g frysta lingon
- 0,5–1 dl strösocker (Beroende på hur du vill ha dina lingon)
Gör så här
Baconkompott
- Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och stek baconet krispigt.
- Under tiden skär du äpplet och rödlöken i munsbitar.
- Lyft ur baconen ur pannan men behåll fettet. Tillsätt löken och låt den långsamt karamelliseras.
- Hacka baconet i munsbitar och tillsätt dem och äppelbitarna i pannan. Stek tills äppelbitarna är varma och servera med renblodpudding.
Syrlig kålsallad
- Strimla spetskål, äpple och rödlök tunt med kniv eller mandolin.
- Blanda olivolja, äppelcidervinäger, salt och salladskrydda till en dressing.
- Blanda grönsakerna med dressingen.
Rårörda lingon
- Häll upp de frysta lingonen i en skål och häll på sockret och rör om ordentligt. Rör med jämna mellanrum tills lingonen har tinat.