1 h
4 port

Ingredienser

  • 500 g renytterfilé
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g smör 
  • 1 kruka timjan

Stuvad kål

  • 1 huvud romanescokål
  • 100 smör 
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk Salt 
  • 1 msk hackad timjan

Rostad jordärtscocca

  • 250 g jordärtsskocka
  • 1 msk olja 
  • 1 krm salt 

Renytterfilé med stuvad romanescokål

Det här receptet passar att laga med:
Renytterfilé

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Tvätta och skrubba jordärtsskockorna. Dela i 3 skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salt. Stoppa in i ugnen ca 45 minuter eller tills dom fått fin färg.

    2. Lägg fram köttet och salta runt om. Låt ligga på en skärbräda tills de når rumstemperatur.  

    3. Dela upp blomkålen i buketter och lägg åt sidan.

    4. Smält smöret till stuvningen i en kastrull. Vispa i mjölet och tillsätt sedan mjölk/grädde. Låt koka ihop. När den tjocknat lite, lägg i kålen och hackad timjan. Låt sjuda ca 20 minuter. 

    5. Värm upp en panna, tillsätt en skvätt olja och stek köttet på hög värme runt om hela detaljen. Sänk värmen på stekpannan och tillsätt smör, en klyfta vitlök och en kvist timjan. Ös köttet med smör tills du når en innertemperatur på 57 grader. Lägg på en skärbräda och låt vila 5-10 minuter innan du skivar upp och serverar. Spara gärna smöret i pannan och ös en sked över köttet när du ska servera. 

    6. Servera med en kvist timjan och ett drag med pepparkvarnen. 

Fler recept

  • Krämig vildsvinsgryta med champinjoner och dragon
    4 port
    Vildsvinsfile
  • 4 port
    Fläskfilé
  • Schnitzel cordon bleu
    4 port
    Fläskschnitzel
  • Renytterfilé med stuvad romanescokål
    4 port
    Renytterfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA